Yonghong Li: “Vi har rätten att ta till alla möjliga rättsliga åtgärder”

Efter La Stampa och Il Secolo XIX:s anklagelser om pengatvätt, där Milan bland annat skall ha sålts dyrare än vad klubben var värderad till, har Milans president nu uttalat sig om anklagelserna i ett uttalande på Milans hemsida. 

La Stampa och Il Secolo XIX påstående om pengatvätt har redan flertalet gånger dementerats av både Fininvest, AC Milan och förre presidenten Silvio Berlusconi, men nu har även president Yonghong Li gått ut och officiellt förnekat uppgifterna. Li är inte särskilt glad över anklagelserna och säger sig vara villig att ta till rättsliga åtgärder för att få slut på alla påståenden som svärtat ner Milans varumärke tack vare spridningen artiklarna har fått.

“Artiklarna som nyligen publicerats av nyhetsbyråerna La Stampa och Il Secolo XIX och som i sin tur spridits vidare ut i mediavärlden tvingar mig att förtydliga situationen eftersom jag är delaktig i denna process. Försäljningen av AC Milan har hela tiden analyserats och skötts in i minsta detalj. Vi har haft hjälp av både internationella finansmän och juridiska rådgivare. Proceduren har följt alla lagar och vi har inte stött på några problem. Alla finansiella institutioner, sportorganisationer och auktoriteter inblandade har fått dokumentationen tillgänglig oavsett om det har varit efterfrågat eller inte. Det jag har läst de senaste dagarna återspeglar inte verkligheten det minsta. Som president för AC Milan S.p.A. känner jag att vår image har skadats tack vare denna otacksamma och oacceptabla mediakampanj baserad på spekulationer och missledande information. Därför har vi rätten att ta till alla möjliga rättsliga åtgärder för att försvara vår image, rykte och finansiell soliditet.”

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen