Redaktionens spelarbetyg: Milan – Lecce

Eftermiddagsmatch mot Lecce stod på agendan och de flesta rödsvarta räknade kallt med tre poäng. Pioli och Milanspelarna gjorde ingen besviken och kunde på ett väldigt komfortabelt sätt spela hem alla tre poäng och därmed bibehålla sin väldigt smickrande resultatrad.

Startelvan

Maignan [6,5] – Blev testad några gånger under matchen men gjorde inga misstag, vilket innebar ytterligare en hållen nolla i cv:t.

Calabria [6] – Pigg prestation i båda riktningar av Calabria. Solid defensiv och hittade ett bra samspel med Chukwueze på högerkanten.

Gabbia [6] – Inte Gabbias bästa match, men klart godkänd. Fortsatt mycket framgångsrik i duellspelet.

Tomori [6] – Såg lite vilsen ut i sin positionering vid några tillfällen men utöver det spelade Tomori bra.

Theo [7] – Väldigt framåtlutad position på banan under i stort sett hela matchen, vilket så klart ledde till en del småkniviga situationer i det defensiva arbetet. Men allt som allt en bra insats av Theo.

Adli [7,5] – En matchbild med lågt tempo passar Adli som handen i handsken. Kom verkligen till sin rätt på mittfältet och fick visa prov på sin känsliga passningsfot när han lyckades slå två målgivande passningar.

Reijnders [6,5] – Lyckades inte utmärka sig från mängden den här matchen, främst på grund av att flera lagkamrater spelade väldigt bra. Utan tvekan klart godkänt för holländaren.

Pulisic [7,5 MOTM] – Fick chansen som central offensiv mittfältare och tog tillvara på den med råge. Målskytt med bud på mer och stor delaktighet i många av Milans anfall.

Chukwueze [7,5] – Verkar sakta men säkert närma sig den nivån han visade upp i Villareal. Inledde matchen väldigt positivt med flera fina räder på högerkanten och var ett ständigt hot mot Lecceförsvaret.

Leao [7,5] – Fick faktiskt stå i skuggan en del i första halvlek när Milan för ovanlighetens skull anföll från högersidan. Växte sedan in i matchen och klev av matchen som målskytt igen.

Giroud [7] – Fortsatt sylvass på skallen och kan härmed addera ännu ett nickmål på kontot. Inte särskilt delaktig i övrigt, men oj va värdefullt det är att ha Giroud inne i straffområdet.

Avbytare

Kjaer [6] – Blev inte riktigt satt på prov, men gjorde det som krävdes.

Musah [6] – Kunde spela väldigt avslappnat och gjorde även han det som krävdes.

Jovic [5,5] – Tog sig till något skapligt läge, men lyckades inte sätta dit bollen.

Bennacer [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Terraciano [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – Det finns inte mycket att klaga på i Piolis sätt att ta sig an matchen. Det röda kortet gav givetvis en ännu större trygghet, men det här hade Pioli och hans mannar löst utan bekymmer ändå.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen