Pioli: “Vår defensiva fas var värdig mittenplacering”

Milan har gått som tåget och befinner sig inne i en positiv period just nu. Samuel Chukwueze var en av huvudpersonerna i AC Milans 3-0-seger över Lecce tidigare idag och assisterade till öppningsmålet. Stefano Pioli talade med media efteråt och diskuterade nigerianens fina form.

När Chukwueze kom från Villarreal i somras, i en affär värd 20 miljoner euro plus ytterligare 8 miljoner euro i bonusarr, var förväntningarna högt ställda. Men efter en tuff start på livet i Milan är det först nu som yttern har börjat visa sitt rätta jag.

PIOLI:

Om Chukwueze:

– Hans sinne har förändrats. Nu har han självförtroende, han är positiv, han tror på det han gör. Han förstår vad laget måste göra på planen. Han är en kvalitetsspelare. Jag är väldigt glad för hans skull eftersom han har gått igenom en svår tid.

– Utifrån verkar allt rosenrött men pojkarna upplever en betydande press. Han trodde på det och jobbade hårt, vilket gläder mig, klubben och laget.

Om mentaliteten i truppen:

– Det är inte svårt att hitta motivation. Det var inte alltid en positiv säsong, vi led under en viss period, vi försökte isolera oss men inuti kände vi detta lidande. När ett lag lider så mycket men inte ger upp och förblir enat, just på nivån att tro på vad de gjorde, kan vi nu erkänna att vi gör bra ifrån oss.

Återerövrade ni San Siro i dag?

– Jag måste säga att vi led och det gjorde våra fans också, men vad de gjorde i svåra stunder, det vill säga att komma med stor entusiasm, med mycket lidande och att fylla San Siro, saknades aldrig.

Har Milan hittat balansen igen?

– Vi har data som säger oss att under de första 4 månaderna var vår defensiva fas värdig mitten av tabellen och vi räddade oss själva med den offensiva fasen. Vi betalade inte bara för några skador, utan det krävdes mer försiktig press, bättre återhämtningar, tacklingar på mittfältet, mer försiktig hantering av motståndarnas inlägg.

Förväntade du dig att få en spelare som Pulisic till Milan?

– Jag måste säga att när jag har videomöten för att förklara för en spelare vad vår väg och idéer är, har jag sällan fel om personliga och karaktärsförnimmelser. Pulisic är en kvalitetsspelare, jag kände till honom redan. Men när vi hade pratat 2-3 gånger hörde jag något väldigt positivt. Jag såg lust och nyfikenhet i honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen