Redaktionens spelarbetyg: Lazio – Milan

Milan åkte till huvudstaden för att ta sig an Lazio. Tre viktiga poäng stod på spel i den fortsatta kampen om topp 4-placeringarna. Efter en minst sagt krampaktig första halvlek kunde Milan till slut dra det längsta strået. Okafor satte dit matchens enda mål i slutskedet, som till slut dock skulle handla mer om Lazios tre röda kort än om något annat.

Startelvan

Maignan [6] – Fick återigen hålla nollan, vilket förhoppningsvis kan stärka honom formmässigt då han sett allt annat än stabil ut det senaste. Men här gjorde han det han skulle och får klart godkänt.

Florenzi [5] – Fortsatt förtroende från start, men ikväll kom han inte riktigt upp i sin standardnivå. Hade en del bekymmer såväl bakåt som framåt och har all anledning att vara missnöjd med sin egen insats..

Kjaer [5,5] – Inte heller Kjaer kom upp i nivå. I själva verket var han inte nära sin gamla goda högstanivå och stod för några tveksamma ingripanden. Lyckligt nog lyckades inte Lazio att straffa Milan, och Kjaer kommer undan med ett knappt godkänt.

Gabbia [6,5] – Inte fullt lika skinande som vi sett i några matcher och var inte riktigt lika stark i sitt duellspel. Trots det gör han många bra saker och bidrar till att Milan lyckas hålla nollan.

Hernandez [5,5] – Likt sina kollegor i backlinjen var även Theos prestation undermålig. Till slut var det ändå en av hans offensiva rusher som bäddade för matchens enda mål, och det höjer betyget.

Bennacer [5] – Går det fortfarande skylla på att han är matchotränad? Tveksamt. Den här insatsen höll inte måttet och Bennacer gjorde alldeles för många och enkla misstag. Behöver höja sig.

Adli [5] – Adli fortsätter att blanda och ge och ikväll var det tyvärr åt det negativa hållet igen. Kom inte in i matchbilden, kändes nonchalant med såväl dribblingar som passningar och hamnade fel i det defensiva arbetet.

Loftus Cheek [5,5] – Några svaga prestationer det senaste och man hoppades på att få se den där riktigt höga nivån igen mot Lazio. Men tyvärr inte.. Väldigt anonym matchen igenom och fick inte till det alls utöver ett bra volleyskott i matchens slutskede.

Pulisic [6,5] – Lyckades ta sig till några farliga målchanser, och var aktiv på sin högerkant under stora delar av matchen. Pulisic såg även till att Pellegrini fick både ett och två gula kort på kort tid, vilket faktiskt kan ha varit skillnaden på vinst och poängtapp.

Leao [5,5] – Motsvarade inte förväntningarna som ligger på hans axlar, trots att han var högst inblandad i Milans mål och fick ett mål bortdömt. Utöver de två situationerna var det nämligen inte särskilt mycket mer vi fick från Leao.

Giroud [5,5] – Inte tillräckligt bra från Giroud heller. Kändes osynkad med sina lagkamrater mest hela tiden och kom inte alls till sin rätt. Men när det väl blev mål var han (givetvis) en del i det, då hans skott gav returen som Okafor sen tryckte in.

Avbytare

Calabria [5,5] – Insatsmässigt märktes det inte direkt någon skillnad på Calabria och Florenzi. En anonym insats från kaptenen.

Reijnders [6] – En av de bättre i rödsvart och bidrog med flera fina aktioner efter att han blev inbytt. Fina offensiva initiativ och hårt arbete.

Okafor [7 MOTM] – Fick 20 minuter på banan och det skulle räcka för honom för att avgöra tillställningen. Kändes direkt att han var på hugget och i 87 minuten kunde han till allas lättnad trycka in matchen enda mål.

Thiaw [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tomori [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5,5] – En match där Milan hade svårt att skapa chanser och få till ett ordentligt uppbyggnadsspel. Fick uppenbarligen fin träff på sitt Okafor-byte vilket var bra, men räddades lite av domaren och Pulisic som såg till att Milan fick spela en man mer i över en halvtimme.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen