Pioli avslöjar vad Sarri sa till honom om Pulisic efter kaotiska avslutet

Milans tränare Stefano Pioli avslöjar vad Maurizio Sarri sa till honom på sidlinjen och försvarar Christian Pulisic från anklagelser om bristande fair play efter den kaotiska 1-0-segern mot åttondeplacerade Lazio.

Det var en ful, kaotisk och kontroversiell match på Stadio Olimpico med väldigt få målchanser och många argument. Efter slutsignalen blev det bråk, eftersom Lazio hade fått tre spelare utvisade i andra halvlek; Luca Pellegrini, Adam Marusic och Matteo Guendouzi, medan Noah Okafor avgjorde i den 88:e minuten.

PIOLI

Om matchen:

– Det var en ful, spänd match. Vi hade ett långsamt tempo i första halvlek och borde ha flyttat runt bollen snabbare och hittat mer utrymme.

– Det var en balanserad match med väldigt få chanser. Vi började bättre efter paus och gjorde det mesta av Lazios misstag.

Pulisic kastade sig för att hindra bollen från att gå ut och drogs tillbaka av Pellegrini:

– Sarri sa till mig ‘Bollen var på väg ur spel’ – men domaren blåste inte i visselpipan.

– Pulisic är en rättvis spelare, han gjorde vad han gjorde. Jag förstår inte varför det skulle ha legat på oss att sätta bollen ur spel. Om det var vad de ville, varför gjorde de inte det?

Det slutade med tre röda kort, 10 gula och en allmän känsla av förvirring, vilket också innebär att Rafael Leao och Alessandro Florenzi kommer att vara avstängda mot Udinese:

– Att hålla nollan var viktigt för oss, vi hade släppt in för många mål på sistone, trots att vi egentligen inte släppt till så många chanser. Vi har kvalitén att göra mål, både de som startar och de som kommer in från bänken.

Slavia Prag väntar på torsdag:

– Målet för den här säsongen är att befästa eller förbättra tredjeplatsen i Serie A, medan Europa League också är ett mål, även om Slavia Prag är ett mycket starkt lag.

Det har funnits frågor om Piolis framtid på Milans bänk som ytterligare späddes på av kommentarer från patron Gerry Cardinale under veckan:

– Jag är koncentrerad på vad jag gör för att göra detta till en positiv säsong.

– Vi har fortfarande prestigefyllda matcher att spela. Jag kommenterade aldrig ägarens ord, eftersom han har rätt och skyldighet att göra sina egna utvärderingar.

– Vi saknade aldrig den rätta attityden, det fanns aldrig någon brist på tro eller avundsjuka inom gruppen. Om vi förlorade matcher berodde det inte på bristande sammanhållning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen