Redaktionens spelarbetyg: Frosinone-Milan

Frosinone har visat styrka på sin hemmaplan vid många tillfällen under årets Serie A-upplaga. Länge såg det ut som att de skulle lyckas knipa poäng även mot Milan. Men en glödhet Jovic blev inbytt i minut 80 och hade bara några sekunder senare satt 3-2 till Milan, som sen också blev slutresultatet.

Startelvan

Maignan [5] – Nära att rädda straffen, men tyvärr nådde han inte riktigt. Agerandet på Frosinones andra mål var däremot under all kritik. Tur för Mike att laget kunde vända och vinna.

Calabria [6] – Lagkaptenen stod för en hyfsad insats med solida defensiva ageranden. Hade dessutom några fina samspel med Pulisic på högerkanten.

Kjaer [6] – Kjaer var inte sig själv i passningsspelet där han vanligtvis är säkerheten själv. Ikväll kändes det slarvigt, och han var heller inte lika stabil i positioneringar och dueller som vi är vana vid.

Gabbia [6,5] – Presterade bättre än sin kollega i mitten och lyckades med några fina och viktiga brytningar. Gjorde dessutom kvitteringsmålet som betydde 2-2 i ett oerhört viktigt läge i matchen.

Hernandez [5,5] – Kom inte riktigt till sin rätt den här matchen, i synnerhet inte i den första halvleken där han knappt syntes till. Spelade upp sig något i den andra halvleken, men var allt som allt alldeles för anonym.

Adli [5,5] – Inledde oerhört svajigt med några livsfarliga passningar som kunde straffat sig. Kom sen in i matchen och gjorde en okej insats, särskilt i spelet med boll. Behöver förbättra sitt defensiva agerande.

Loftus Cheek [5,5] – Kämpig match för engelsmannen som inte lyckades med särskilt mycket.

Reijnders [5,5] – Stod inte för en briljant insats, men jobbade hårt i det tysta. Gör väldigt sällan en dålig match, vilket han inte heller gjorde ikväll. Tyvärr drog han på sig gult kort och är därmed avstängd i nästa ligamatch.

Pulisic [6] – Känslan var att Pulisic hade kunnat göra väldigt mycket mer ute på sin högerkant idag, för när han väl tog sig an sin försvarare tog han sig enkelt förbi. La ner ett viktigt defensivt jobb, men borde som sagt bidragit mer framåt.

Leao [7] – Uteblivna mål återigen, men den här gången stod Rafa för en gedigen insats. Han gjorde det väldigt jobbigt matchen igenom för Frosinones försvarare och prickade även Girouds skalle till Milans första mål. Ett steg i helt rätt riktning.

Giroud [7,5 MOTM] – Ännu en match där Giroud inte var särskilt delaktig i matchen, men visar sin kvalité i korta sekvenser som till slut blir matchavgörande. Ett mål av högsta klass och en fin assist på kontot.

Avbytare

Okafor [5,5] – Bidrog med energi och vilja, men positionering och bollbehandling kunde varit bättre några gånger.

Bennacer [6] – Skönt att se Ismael på planen igen och han var som vanligt tryggheten själv med boll. Behöver komma in i lite matchtempo så är han snart vital på mittfältet igen.

Jovic [6] – Blev inbytt för att göra mål, blev inbytt och gjorde mål. Visade prov på måltjuvsinstinkt á la Superpippo och avgjorde där med matchen.

Musah [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Florenzi [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5,5] – Spelet kändes krampaktigt i stort under hela matchen och Milan hittade inga vägar att ta sig an anfallsspelet. Men Pioli lyckades väl med sina byten samtidigt som några individuella prestationer blev avgörande. Godkänt med knapp marginal.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer