Piolis ord efter nederlaget mot Udinese

Mr. Piolis Rossoneri föll hemma på San Siro mot gästande Udinese.

Udinese tog sin första seger på sex månader och Pioli var allt annat än nöjd efter slutsignalen.

Om prestationen:

– Vi spelade inte den match som vi kunde och ville spela. Vi kämpade och tappade både tydlighet och kvalitet. Det var för mycket förvirring den här kvällen. Vi borde vara oroliga över resultaten och matchen ikväll. Det är uppenbart att det inte gick som det skulle. Vi visste att det kunde bli tufft och vi hade också några situationer: men det kan inte vara en ursäkt. Det var inte en prestation på topp. Vi måste ändra kursen omedelbart.

Inför PSG:

– Bättre eller sämre, vi måste möta dem och vi har bara ett resultat i åtanke. Vi kommer att behöva göra en bra match i alla aspekter eftersom vi kommer att möta en stark motståndare.

Om Jovic:

– Han är en anfallare som är bra på att hålla i bollen och fördela till andra. I första halvlek behövde vi öppna upp dem lite mer. Det är också den första matchen han har spelat från start och jag tycker inte att vi förlorade och spelade dåligt på grund av Jovic. Idag spelade vi alla dåligt. Ju längre matchen led desto mer tappade vi självförtroende och kvalitet.

Taktiska förändringar och anfallspositionen:

– Jag är säker på att jag har viktiga egenskaper till mitt förfogande i den offensiva avdelningen. Idag gjorde jag ett annat val än vanligt på grund av Pulisic och Chukwuezes frånvaro. Jag är säker på att vi har en anfallsavdelning som kan tillåta oss att vara farligare än vad vi var ikväll. Vi måste göra det mycket bättre. Buropen och visslingarna från fansen är rätt, särskilt mot mig.

Om Ibrahimovics återkomst kommer ha en inverkan:

– Jag tror att många samtal som görs, och med all rätta, nästan alla är inriktade på resultat. Fram till för tio dagar sedan var det ingen som pratade om klubbens frånvaro eller att Pioli var ensam. Jag fokuserar på planen och vi kan definitivt göra bättre ifrån oss där. Jag fokuserar på spelnivån som måste förbättras och som inte kan vara densamma som ikväll. När det gäller resten vet du hur Zlatan tänker, hur klubben arbetar med mig. Jag har allt för att arbeta bra och om resultaten inte kommer betyder det att jag måste arbeta bättre och att ansvaret är mitt. Jag tar ansvar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen