Redaktionens spelarbetyg: Dortmund-Milan

Milan åkte till Tyskland för att spela den andra omgången av årets Champions League. Dortmund stod för motståndet och det fanns hopp om att åka hem till Milano med alla tre poäng. Liksom mot Newcastle i den första omgången saknades skärpan i avsluten även mot Dortmund. Efter 90 minuter spelade stod det 0-0 på tavlan och Milan fick vända hemåt efter ännu en mållös match.

Startelvan

Maignan [6,5] – Trygg och stabil match av Maignan. Gav ett lugn till sin backlinje och agerade korrekt i alla aspekter av spelet.

Tomori [7] – Ännu en högklassig insats av Tomori som ser ut att ha toppat formen. Täckte upp rätt ytor och stod för flera bra brytningar.

Thiaw [6,5] – Även Thiaw stod för en stabil insats och vann många dueller. Fortsatt stark på huvudet och de båda mittbackarna kompletterar varandra mycket bra i dagsläget.

Hernandez [6,5] – Inget ont mot Theo som var en av de som krigade hårdast och gjorde allt för laget. Tyvärr saknades den sista lilla skärpan i såväl passningar som avslut. Det fanns möjligheter för honom att både assistera och göra mål på egen hand, men den här matchen ville det sig inte.

Calabria [5] – Ingen övertygande insats från Calabria som fortsatt är den svaga punkten i backlinjen för tillfället. Mycket av Dortmunds spel gick via Malen och Calabria hade svårt att få koll på honom.

Musah [7] MOTM – Ersatte skadade Loftus-Cheek och gjorde det bra matchen igenom. Besitter en snabbhet och ett ork som är värdefullt på det centrala mittfältet och han gjorde det bra i speluppbyggnaden.

Pobega [4,5]– Det här var inte Pobegas match som stod för flera enkla misstag, framförallt i passningsspelet. Hans första halvlek var under all kritik, men höjde sig lite grann den stunden han fick vara kvar på planen i andra halvlek.

Reijnders [6,5] – Fortsätter att visa mycket fina kvaliteter och var matchen igenom stabil på Milans mittfält. Jobbade hårt hela matchen och visade flera gånger prov på en genombrottskraft som skapade fina möjligheter för Milan.

Pulisic [5,5] – Pulisic gjorde inte sin bästa match i den rödsvarta tröjan och kom inte riktigt till sin rätt på sin högerkant. Fick ett bra läge i första halvlek som kanske borde resulterat i ett mål.

Leao [6,5] – Leao gör återigen en bra match och var ständigt ett hot mot Dortmunds försvarare. Det märktes att de försökte gå hårt åt honom tidigt, men ändå lyckades han skapa flera farligheter med hjälp av sin briljanta teknik och snabbhet.

Giroud [5] – Girouds svaga form höll i sig även mot Dortmund och han kom inte alls till sin rätt. Lyckades inte med mycket i sitt targetspel och var inte tillräckligt klinisk när chanserna dök upp.

Avbytare

Adli [6] – Ersatte Pobega och kom genast in med ny energi. Visade prov på sin bolltrygghet och sitt fina passningsspel, men gick även bort sig i det defensiva arbetet vid några tillfällen som kunde straffat sig för Milan.

Florenzi [5,5] – Gjorde det bättre än sin högerbackskollega och känns framförallt mer kvalitativ i spelet med boll jämfört med Calabria.

Chukwueze [5] – Tyvärr inte godkänd för Chukwueze som dels misslyckades med flera dribblingsförsök men framförallt missade matchens bästa chans. Där måste det vara mål.

Okafor [5,5] – Hann inte sätta sin prägel på matchen alls, och borde kanske fått mer tid av Pioli.

Tränare

Pioli [6] – Det går att ifrågasätta valet av såväl Pobega som Giroud i startelvan i dagsläget, samtidigt som det går att förstå valet av dem båda. Däremot känns Pioli feg gällande att våga göra byten och försöka göra förändringar i ett tidigare skede av matchen. Ikväll väntade han för länge med de offensiva förändringarna. Att åka från Signal Iduna Park med en poäng och noll insläppta mål är trots det ett godkänt resultat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer