Införrapport: BVB Dortmund – AC Milan

I den andra omgången utav Champions League-gruppspelet gästar Milan tyskarna Borussia Dortmund.

BVB Dortmund:

Dortmund har börjat säsongen starkt i ligaspelet där man ligger på en fjärde plats, två poäng bakom ettan Bayer Leverkusen. Tyskarna inledde Champions League borta mot Paris och åkte på en tung förlust, då Dortmund gjorde en stark insats. Under presskonferensen före matchen bekräftade Terzic att han inte har några nya skadebekymmer från segern mot Hoffenheim, så Niklas Süle och Emre Can kommer att utmana om en plats, men Marcel Sabitzer är fortfarande borta.

Möjlig startelva för Dortmund (3-5-2): Kobel; Sule, Hummels, Schlotterbeck; Ryerson, Sabitzer, Emre Can, Brandt, Wolf; Adeyemi, Malen. 

AC Milan:

Milan reser över till Tyskland i en bra form efter att ha dragit sig jämnt i toppen av tabellen med stadsrivalerna Inter, där man har vunnit sex av sina första sju matcher i Serie A. Frånvaron inför matchen är Ismael Bennacer, Mattia Caldara, Pierre Kalulu och Rade Krunic fortsätter sin återhämtning från sina respektive skador. Krunic och Kalulu som förväntas tillbaka efter uppehållet. Värt att notera är att Mike Maignan är tillbaka från sin skada och förväntas återta sin plats i målet med Davide Calabria, Malick Thiaw, Fikayo Tomori och Theo Hernandez som fyrbackslinje. Pioli gör även förändringar i mittfältet där Musah och Pobega går in i startelvan istället för Loftus-Cheek och Adli. Anfallet förblir som förra omgången hemma mot Lazio.

Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez; Musah, Reijnders, Pobega; Pulisic, Giroud, Leao.

Intressant fakta:

  • Detta är det första mötet mellan Borussia Dortmund och Milan sedan Champions League-gruppspelet 2002-03 – bortalaget vann båda mötena med 1-0. Milan tog senare hem trofén.
  • Milan har bara förlorat två av sina 14 UEFA Champions League-matcher mot tyska lag (W7 D5), och de förlusterna kom mot Hertha BSC i oktober 1999 (0-1) och hemma mot Borussia Dortmund i mars 2003 (0-1).
  • Under sina fem senaste UEFA Champions League-kampanjer mellan 2018-19 och 2022-23 har Borussia Dortmund bara förlorat en hemmamatch i gruppspelet (P15 W9 D5), 3-1 mot Ajax i november 2021.
  • Milan har hållit nollan i var och en av sina tre senaste matcher i gruppspelet i UEFA Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen