Pioli: “Redo för vilken atmosfär som helst”

Efter tre raka ligasegrar är det dags för den andra matchen i årets upplaga av Champions League. Här berättar Pioli och Thiaw om sina tankar inför matchen mot Borussia Dortmund från gårdagens presskonferens.

Stefano Pioli

Om attityd:

– Vår senaste vinst i ligan har gett oss självförtroende men för nu är morgondagens match allt som betyder något. För två år sedan, när vi spelade på Anfield, var vi förmodligen lite rädda. Men efter den resa i Europa som vi haft, kan vi nu tävla i de absolut största turneringarna med atmosfärer som det kommer vara i Dortmund. Vi behöver spela med rätt mentalitet och göra allt vi kan för att vinna. Matchen är viktig för vidare avancemang från gruppen men vi vet att det är långt kvar oavsett hur det går imorgon. Det kommer inte vara avgörande men matchen har definitivt betydelse.

Om Borussia Dortmund:

– De har inte förlorat hemma i Champions League på nästan två år. Dortmund spelar offensiv fotboll; de är snabba och har mycket kvalitet. Vi behöver vara intelligenta nog att attackera rätt ytor och kontrollera matchen i olika lägen. BVB backas upp av fanatiska hemmasupportrar; vi har pratat om dessa små detaljer under träningarna för att vara i bästa möjliga slag imorgon.

Om individer och mittfält:

– Theo ser bra ut. Han behöver läsa av ytorna och kliva framåt i rätt lägen. Pulisic kommer spela sin 50:e match i turneringen; han är en erfaren och talangfull kille. Vår man som utgör stommen på vårt mittfält behöver vara bra i uppbyggnadsfasen och vara solid i defensiven; vem som startar beror på vad vi vill ha från den mer offensiva mittfältaren, om den ska ta sig in i boxen eller behålla possession.

Malick Thiaw

Om hans tid i Tyskland:

– Jag spelade här med Schalke. De är en storklubb här med fantastiska fans. Jag tror det kommer bli en riktigt härlig inramning och atmosfär. Vi är väldigt glada att vara här och ser fram emot att spela.

Om partnerskap på mittbackspositionerna:

– Tomori och Kjaer är riktigt bra försvarare. Jag trivs med att spela bredvid dem och var och en av oss bidrar till laget på olika sätt. Oavsett vem som spelar eller inte ger vi absolut allt för att vinna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen