Införrapport: Genoa – AC Milan

Efter en CL-vecka är det dags för Serie A igen. Denna gång står Genoa för motståndet. Avspark 20.45 på Stadio Luigi Ferraris.

Genoa:

Nykomlingarna Genoa stod i fjol för en väldigt lyckad säsong genom att säkra uppflyttning till Italiens finrum efter en andraplats i Serie B. Milans tidigare anfallare Alberto Gilardino stod för bedriften att som tränare ta upp klubben och fick fortsatt förtroende.

Starten på återkomsten i Serie A har gett varierade prestationer. Laget ligger för tillfället på en 14:e-plats efter att ha vunnit mot både Lazio och Juventus och tagit poäng mot de regerande mästarna Napoli.

Bekräftad startelva (4-4-1-1): Martinez, De Winter, Dragusin, Bani, Vasquez, Sabelli, Thorsby, Frendrup, Haps, Malinovskyi, Gudmundsson.

AC Milan:

Efter Inters poängtapp mot Bologna tidigare idag har Milan möjligheten att ta över förstaplatsen i kampen om Scudetton. Milan kommer ifrån en oavgjord match mot Dortmund i Champions League som spelades i onsdags så det kommer krävas en del rotation.

Trots det tuffa och intensiva spelschemat så är det här varför man värvade så mycket i somras. Den bredden som finns i truppen idag är rustad för att kunna slåss på flera fronter. Pioli är också inne på att han går mot att Milan ska vara ett lag med ett spelsystem som inte ska vara beroende av individuella prestationer som man har varit tidigare.

På skadelistan återfinns Bennacer, Krunic och Loftus-Cheek. Bennacer som förväntas vara borta fram till årsskiftet och de övriga två förväntas vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

Bekräftad startelva (4-3-3): Maignan, Florenzi, Thiaw, Tomori, Theo, Musah, Reijnders, Adli, Chukwueze, Jovic, Okafor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen