Pioli: “En seger av karaktär, mentalitet och styrka”

Stefano Pioli avslöjar att Olivier Giroud ursprungligen inte var den Milan-spelare som var tänkt att gå in i mål mot Genoa.

Rossoneri kämpade för att bryta ner Genoa på Marassi och väntade till den 87:e minuten för genombrottet med Christian Pulisics kontroll, bröst och vändning. Dock var det mycket mer action som väntade efter Rossoneris ledningsmål. Mike Maignan blev utvisad, Genoas målvakt Josep Martinez likaså, så Giroud gick in i mål och gjorde en desperat räddning på stopptid.

Mr. Pioli om målvaktssituationen:

– Det har aldrig hänt förut, det var Christian Pulisic som ville gå in i mål och vi sa till honom att han var för kort, så Oli fick jobbet. En hel del konstiga saker hände under matchen, vi visste att det skulle bli svårt, men vi höll ut bra. Det här är en seger för mentalitet, karaktär, styrka och jag är väldigt nöjd med mina spelare. Vi hade fem bortamatcher på åtta, så att vara i den här positionen gör oss väldigt glada. Vi vet att det finns många saker vi kan och måste göra bättre.

Milan går in i uppehållet som ensam serieledare efter Inters missräkning igår:

– Det är för tidigt att titta på tabellen, det kommer att vara tre eller fyra lag som slåss om Scudetton. Det här resultatet är viktigt för självkänslan efter en rad tuffa matcher. Bara tre dagar efter Champions League-matchen mot ett lag i mycket bra form är det anmärkningsvärt att kunna göra en prestation med den här intensiteten och viljan. Visserligen var det inte det bästa på en teknisk nivå, men vi trodde på det in i det sista.

Om den fina formen efter förlusten i derbyt:

– Allt gick fel i den matchen, men vi kunde inte bara stoppa säsongen där. Vi hade turen att vi omedelbart fick komma tillbaka på planen i Champions League mot Newcastle, så vi kunde fokusera på något annat. Nu är det uppehåll, vi kommer att ta det, eftersom många behöver vila. Veckan efter landslagsuppehållet kommer att bli ännu tuffare, eftersom vi har Juve, PSG och Napoli. Vi kommer att förlora minst två av våra spelare mot Juve, eftersom Theo Hernandez och Maignan kommer att vara avstängda.

Om laget:

– Vi har fler alternativ, fler möjligheter att utnyttja, fler spelare som kan förändra en match, men det är en del av att bli ett stort lag. Jag såg många matcher nyligen och lagspelet är viktigt, men i slutändan är det också talangen hos de individer som kan skjuta från distans, dribbla förbi motståndare, hoppa högre än de andra för att nå ett inlägg. Den här säsongen har vi uppenbarligen många spelare som kan göra den skillnaden. Det var en tuff match idag, eftersom Genoa flyttade runt mycket. Vasquez tvingade till och med Chukwueze att försvara djupare med sina löpningar. Vi gjorde det bättre i andra halvlek, undvek att tappa bollen så mycket och sedan gjorde Christian segermålet.

Pioli tackar Milans direktörer för att ha satt ihop en konkurrenskraftig trupp som uppfyllde alla hans kriterier:

– Jag hade bett klubben att ha en nästan komplett trupp när vi startade försäsongsturnén i Amerika. Klubben värvade också spelare som är unga, men de saknar inte erfarenhet, så det var inte svårt att sätta ihop dem. Nu är perioden med att få de nya spelarna att komma in i laget över. Vi är ett lag, med våra egna styrkor, svagheter, begränsningar och misstag, men vi är ett lag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer