OFFICIELLT: De Ketelaere lånas ut

Efter fjolårets tveksamma prestationer har det under sommaren stått klart att Milan velat låna ut Charles De Ketelaere. Nu bekräftar klubben att den 22-årige belgaren lånas ut över säsongen.

Milan skriver på sin officiella hemsida att De Ketelaere kommer att spendera säsongen på lån hos ligakonkurrenten Atalanta. I avtalet finns det även en köpoption för att värva 22-åringen permanent. Optionen är inte obligatorisk. Klubben önskar även Charles ett lycka till för den kommande säsongen.

Enligt flera uppgifter, bland annat från Gianluca Di Marzio, ligger köpoptionen på 22 miljoner euro plus ytterligare fyra miljoner i bonusar. Atalanta ska även betala en låneavgift på tre miljoner euro. Till sist har Milan även en vidareförsäljningsklausul på tio procent.

Charles De Ketelaere kom till Milan inför förra säsongen från den belgiska klubben Club Brugge. Under säsongen spelade belgaren totalt 40 tävlingsmatcher och mäktade med endast en assist. 13 utav de 40 matcherna var från start.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen