Införrapport: AC Milan – Hellas Verona

AC Milan ska i den sista matchen för säsongen ta emot Hellas Verona som spelar för överlevnad. Avspark kl 21.00 på San Siro.

AC Milan:

Vinsten mot Juventus och den säkrade CL-platsen förra helgen har gett Milan arbetsro inför den sista omgången. Pioli har ändå insisterat på att Milan kommer ge allt för att ge alla supportrar bästa möjliga avslut på säsongen.

På skadelistan befinner sig Bennacer och Ibrahimovic. Den sistnämnde kommer tackas av efter matchen på San Siro och hyllas för sin tid i klubben.

Möjlig startelva för AC Milan(4-3-2-1): Maignan, Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez, Krunic, Tonali, Messias, Diaz, Leao, Giroud.

Hellas Verona:

Hellas haft en stökig säsong med två tränarbyten. Man har legat på nedflyttningsplats i stort sett hela säsongen. Klubben slåss mot Spezia om att hålla sig kvar i Italiens finrum till nästa säsong.

Inför kvällens match saknar Hellas spelare som Ondrej Duda, Kevin Lasagna, Pawel Dawidowicz och Thomas Henry. Josh Doig och Darko Lazovic är fortfarande osäkra till spel.

Möjlig startelva för Hellas Verona(-3-4-2-1): Montipo, Magnani, Hien, Ceccherini, Faraoni, Sulemana, Abildgaard, Depaoli, Ngonge, Tameze, Djuric.

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit fyra raka ligamatcher mot Hellas Verona och kan för första gången lyckas med fem raka segrar.
  • Hellas Verona har endast vunnit en bortamatch den här säsongen. Alla 11 lag som endast vunnit en bortamatch i slutet av en Serie A-säsong har blivit nedflyttade.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen