Redaktionens spelarbetyg Milan – Hellas Verona

Den sista matchen för säsongen var på pappret betydelselös för Milan och livsviktig för Hellas Verona, som kämpade för överlevnad i Serie A. Milan var över 90 minuter tyngre och Leao avgör matchen med sin individuella briljans. Allt detta hamnar dock i skuggan av en viss Zlatan Ibrahimovic, som efter slutsignalen meddelade San Siro, och världen, att hans tid som fotbollsspelare har nått vägs ände.

Startelvan

Maignan 6 – Maignan står ännu en gång för en stabil insats men får tyvärr inte avsluta med ytterligare en hållen nolla, som han var förtjänt av.

Calabria 5 – Frejdigt offensivt spel från Calabria den här kvällen, men det ledde inte till några farligheter och upplevdes nästan som övermod. Är också högst inblandad i Veronas kvitteringsmål då han tappar sin markering i straffområdet.

Tomori 5,5 – Den här matchen är lite symbolisk för hela Tomoris säsong. Han fortsätter att variera klassaktioner med väldigt märkliga ageranden och beslut.

Thiaw 6 – Thiaws prestation ikväll påminner lite om Tomoris. Han blandar och ger, vilket dock kan ursäktas med hans unga ålder, oerfarenhet och brist på rutin.

Hernandez 6 – Aktiv offensivt och är den i Milan som försöker att hitta vägar framåt. Är inblandad i Veronas mål, men bör inte hållas som ansvarig. Det är i sekvenserna innan som hans backkollegor hade behövt agera annorlunda.

Krunic 6 – Krunic avslutar säsongen med en typisk Krunic-insats. Springer mycket och sliter hårt för att täcka defensiva ytor. Är inte involverad särskilt mycket i spelet i övrigt.

Tonali 6 – Något avslagen insats även från Tonali jämfört med hur vi är vana att se honom. Han gör ingen dålig match, men är inte lika dominant på mitten som han varit under stora delar av säsongen.

Diaz 5,5 – Diaz fortsätter att tappa bollen när han dribblar och var lite för sen i sitt beslutsfattande när han skulle slå passningar. Plus för att han går in helhjärtat i duellen som resulterar i straff och 1-0 för Milan.

Messias 4,5 – Brassens prestation i kvällens match kan inte beskrivas på något annat sätt än att den var blek. Lyckas inte alls på sin högerkant.

Leao 7,5 MOTM – Leao gör ingen märkvärdig insats, förrän matchklockan tickat upp till 85 minuter spelade. Därifrån levererar Leao en show utan dess like, där han står för två riktiga klassmål. Först en soloräd över hela Veronas planhalva, följt av ett perfekt avslut. Sedan stänger han butiken med en magnifik teknisk prestation, där backar och målvakt är helt chanslösa och Leao rullar in bollen i öppet mål.

Giroud 7 – Fransosen gör en bra sista match för säsongen där han var aktiv i uppbyggnadsspelet och vann mycket dueller. Gör dessutom mål för tredje matchen i rad, den här gången från straffpunkten.

Avbytare

Saelemaekers 6 – Kort men piggt inhopp där belgaren kombinerar med Leao som leder till 3-1 och är nära på att göra ett mål själv när han försöker skruva in bollen i bortre krysset.

Pobega 5,5 – Kommer in och gör jobbet, men inte mer. Likvärdig insats med de andra mittfältarna, alltså godkänt.

De Ketelaere 6 – Äntligen en positiv prestation från Charles. Aktiv i presspelet, vinner boll, tar sig förbi sin motståndare och driver bollen framåt.

Florenzi N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Mirante N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 6 – Ställer upp med starkaste elvan i säsongens sista match och kammar hem en sista trepoängare. Laget känns lite avslaget matchen igenom, men räddas av individuell briljans från Leao. Tre poäng och ännu en vinst på San Siro är i slutändan det som räknas.

Hedersbetyg

Zlatan Ibrahimovic 10 – Lejon? Kung? Legend? Gud? Ikväll är inga ord för stora för Zlatan. En era tog slut i afton och med tårfyllda ögon, sorg, glädje och enorm tacksamhet tvingas vi att inse att Zlatans tid som fotbollsspelare har nått sitt slut. Det han har gjort för Milan går inte att sätta betyg på. Men ikväll, med allt från de känslosamma bilderna innan matchstart, firandet med Leao efter hans mål samt den magiska ceremonin efter slutsignalen, får Zlatan givetvis 10 av 10. Tack för allt, Zlatan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen