Pioli: “Jag kan bara tacka fansen som har varit exceptionella denna säsong”

Säsongens sista match verkar inte vara avgörande för Milan resultatmässigt sett. Trots det betonar Pioli att man vill avsluta säsongen på bästa möjliga sätt av hänsyn till fansen. Detta var vad Pioli sade inför matchen mot Hellas Verona:

— Vi är Milan och spelar på hemmaplan inför 70 000 fans. Om vi vinner matchen kommer vi att ha flest poäng på hemmaplan efter Napoli i hela ligan. Vi har alla möjligheter att gå in på planen med maximal motivation. Vi kan spela på topp och vi kan vinna matchen, så det är viktigt att vi gör vårt allra bästa för att uppnå det.

— Det har spelats en hel säsong, så det är inte vi som kommer att avgöra om Hellas Verona flyttas ned eller inte. Det fungerar inte så. Vi måste fokusera på att göra vårt bästa för att vinna matchen. Vad Verona och Spezia gör beror inte bara på den sista dagen av säsongen. Utfallet av matchen kommer att avgöras av om vi är bättre än dem eller inte.

Om säsongen:

— När jag bedömer säsongen anser jag att vårt inledande mål var att vinna en titel, vilket vi tyvärr inte lyckades med. Vi hade en framgångsrik resa i Champions League och prestationen i ligan var tillfredsställande. Det var osannolikt att vi skulle kunna vinna ligan igen med tanke på att Napoli var en exceptionellt stark konkurrent, men vi kunde ha sikte på andraplatsen. Sammantaget har det varit en bra säsong, särskilt med tanke på de lärdomar vi kan dra av en så komplex säsong. Det är oftast lättare att lära sig när man möter motgångar jämfört med en säsong där allt går smidigt. Jag är övertygad om att vi kommer att dra nytta av dessa erfarenheter och växa som lag.

— Det handlar alltid om förväntningar, mål och ambitioner. Vi måste kämpa för att vinna och för att göra det på två fronter måste vi vara ett mycket starkt lag. Det finns klubbar som har investerat betydligt mer än oss men ändå inte lyckats. Det är extremt svårt att nå den nivån. Förra säsongen vann vi ligan, men vi blev utslagna i gruppspelet i Champions League.

Om Leãos förlängning:

— Gratulationer måste ges till klubben och ledningen för att ha förlängt Leãos kontrakt. De lyckades med något som var väldigt viktigt för vår grupp. Om jag ska vara ärlig har jag hela tiden känt mig säker eftersom jag visste vad spelaren och klubben ville. Idag skojade jag med Rafa och sa att han varit inne på mitt kontor 165 gånger under de tre åren, så vi har en bra relation.

— Det har varit en resa med en ung kille som alltid haft en stark arbetsvilja och en enorm potential. Precis som alla unga spelare behövde han göra misstag för att få erfarenhet, förståelse och lära sig saker. Jag tror verkligen inte att han har nått sitt slutmål ännu eller att han är en färdig produkt. Han har fortfarande mycket att utvecklas och växa som spelare.

Om sommarens transferfönster:

— Jag tycker inte att tränaren ska para om transfermarknaden, men jag förstår att ledningen har haft fullt upp de senaste dagarna. Jag vet att det har hållits möten angående Brahim Diaz. Jag är övertygad om att rätt beslut kommer att fattas för att försöka förbättra Milan och bygga ett ännu starkare lag. Självklart är Diaz en spelare som har utvecklats mycket och är en väldigt bra fotbollsspelare. Jag har inte detaljerad information om hans personliga situation eftersom jag inte har pratat med spelarna förutom Zlatan om framtiden. Med tanke på Bennacers skada och hans långa rehabiliteringsperiod blir det komplicerat för oss. Vi kommer att utvärdera var vi behöver fokusera på transfermarknaden för att stärka laget.

Om nyförvärv:

— Det är inte är viktigt om sommarens nyförvärv är stora eller små, vänsterfotade eller högerfotade. Det som verkligen betyder något är att vi får intelligenta och starka spelare som kan bidra till att utveckla den specifika fotboll vi strävar efter. Åldern är inte heller avgörande, utan det viktigaste är att spelarna har förmågan att prestera på den nivå som krävs. Vi är inte längre det Milan som är nöjt med att nå en sjätteplats i ligan, utan vi är regerande mästare. Därför är förväntningarna mycket högre och vi behöver spelare som kan matcha och överträffa dessa förväntningar.

Skulle det vara användbart att ha Ibra med tanke på allt han representerar?

— Först vill jag säga att jag är ledsen för att Zlatan inte kan spela matchen. Vi försökte, och han försökte verkligen, men han är inte i skick att spela. Vi har pratat de senaste dagarna, men det som sagts stannar mellan oss. Vad som sker framöver bestäms av honom och klubben.

Om fansen:

— Jag kan bara tacka fansen som har varit exceptionella denna säsong, speciellt under de tuffaste perioderna. Deras passion och entusiasm har alltid hjälpt oss. I morgon vill vi säga adjö till säsongen och till fansen med en bra prestation på planen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen