Införrapport: Inter – AC Milan

Ikväll gäller det för Milan. Sista chansen att ta sig till finalen i Istanbul. Efter första matchen ligger Milan under med 2-0 vilket betyder att det inte finns något att hålla tillbaka. Avspark 21.00 på San Siro.

Inter:

Inter har på senare tid byggt upp sitt självförtroende med bra resultat. Senast kommer man ifrån en seger med 4-2 mot Sassuolo. Inter befinner sig därför i ett bra utgångsläge i ligan inför att det ska avgöras vilka som tar de viktiga CL-platserna.

Simone Inzaghi insisterade på presskonferensen att laget kommer vara framåtlutade och inte agera fegt och bevaka ledningen med ett defensivt utgångsläge. Truppen är i stort sett intakt då den enda spelare som inte är tillgänglig för spel är den slovakiske mittbacken Milan Skriniar.

Möjlig startelva för Inter(3-5-2): Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Dzeko, Martinez.

AC Milan:

Som raka motsatsen mot Inter så går Milan in i denna avgörande match med ett stukat självförtroende. Detta efter en tuff förlust mot Spezia i helgen som varit. Milan är nu i ett läge där man behöver satsa allt på ett kort, försöka vända på underläget och i slutändan vinna CL för att få spela i Europas finrum även nästa säsong.

Leao förväntas vara tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro och kommer vara nyckeln för att Milan ska kunna lyckas med vändningen. Ensam på skadelistan befinner sig Ismael Bennacer som kommer vara borta under resterande del av säsongen.

Möjlig startelva för AC Milan(4-2-3-1): Maignan, Calabria, Thiaw, Tomori, Theo, Tonali, Krunic, Saelemaekers, Diaz, Leao, Giroud.

Intressant fakta:

  • Giroud har gjort 23 mål i Champions League under sin karriär. Sedan 2003/2004 är han den spelare med flest mål där 100% av alla mål gjorts inne i boxen.
  • Endast en gång i Champions Leagues historia har ett lag som vunnit den första matchen med minst två mål misslyckats med att ta sig vidare. Detta hände 2018/2019 då Barcelona vann första matchen mot Liverpool med 3-0 och sedan förlorade den andra matchen med 4-0. Milans Divock Origi blev tvåmålsskytt i den avgörande matchen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen