Maldini: “Låt mig förklara varför jag valde De Ketelaere före Dybala. Origi? Han är ett problem”

Maldini svarade på pressens alla frågor efter den andra förlusten mot Inter i Champions League-semifinalen. Här är orden som legenden lämnade till Sky Sports:

Fick sagan ett tråkigt slut ikväll?

— Det är ganska normalt att desto längre man spelar i en turnering, desto mer nöje har man av att delta i den i hoppet om att avancera. Inter förtjänade att sig till finalen, det bevisade de under de här två mötena. Trots detta tycker jag att våran Champions League-kampanj har varit fantastisk och ganska oförutsedd från oss inom ledningen. Känslan kanske är sur eftersom vi förlorade mot Inter men vi måste vara medvetna om att vi som ett lag inte är strukturellt byggda för att klara av att spela i två tävlingar samtidigt och det som Di Canio säger, det är sant; vissa spelare pallar inte med att spela en match var tredje dag. Jag tycker att vi, som ligavinnare, borde veta hur man ställer om rent psykologiskt efter ett nederlag, som om vi inte hade spelat en match tre dagar innan. Det märks på planen att vi har det tufft just nu.

Förtjänade laget att gå vidare till finalen?

— Det var en tidsfråga, detta var den första Champions League-semin för många spelare inom laget. Vi kom in i det första mötet med en viss rädsla och det syntes. Vi hade tur med att den första matchen inte avgjordes under den första halvleken. Det här har varit bra erfarenhet för våra spelare. Jag tänker alltid på min början inom laget. Ibland glömmer vi bort hur det här laget har utvecklats, vi alla trodde att Berlusconis Milan aldrig skulle falla från tronen men det vart fallet. Vi har gått i genom många svåra situationer. Vi återhämtade oss inte genom att göra några galna investeringar utan vi skärpte oss och gjorde många uppoffringar och om jag får säga som jag tycker så tycker jag att vi ska vara stolt med att vara vart vi är idag.

Behöver truppen förstärkas?

— Vi behöver växa. Vi har många spelare som är 01:or och 00:or. Leão är själv en 99:a. När man förlitar sig på så pass unga spelare som inte har någon tidigare erfarenhet av att spela på den här nivån så finns det alltid en chans att de kommer vara lite svajjiga i benen, det är klart. Men vi sitter som sagt i en tuff sits just nu. Vi spelar sämre än vad vi gjorde under den förra säsongen när vi tog hem Scudetton och lyckades vinna mot Inter. Men de bevisade att de är starkare än oss, både när vi mötte de i superkuppen och nu i Champions League.

Om transfermarknaden och De Ketelaere:

— De Ketelaere är ett exempel på en spelare som förväntas växa och utvecklas, det är normalt när det kommer till unga spelare. Det hade varit lättare för oss och mycket billigare om vi hade gått efter Dybala i början av säsongen. Hade det varit en spelare som platsar inom det projekt som vi och klubbägaren bedriver? Svaret är nej. Vi har våra egna idéer och vi vill bygga ett ugnt och starkt lag. När vi rekryterar unga grabber löper du alltid en risk med att de till en början kommer ha det svårt att anpassa sig. Det var fallet med Tonali under hans första säsong med oss och vi ser samma sak med Charles men det är så vi har bestämt att investera våra pengar och det är våran transferideologi som vi försöker uppfylla. Även om vi hade haft mer pengar så hade jag nog inte investerat de på något annat sätt. Den här sortens projekt tar tid. Vi får aldrig glömma bort att vi är Milan. Vi vet vilka vi är och vem vet det bättre än mig?

Varför kommer du ut för att snacka med pressen varje gång när Milan förlorar?

— Jag vet inte om du vet men jag har nog inte den bästa relationen till den italienska pressen. Jag har respekt för folket som jobbar för dem men jag vill själva hitta frid och lugn inom mig själv. Det som händer kring matcherna ska inte påverkas av det som vi sett på våra TV-skärmar. Jag har alltid tagit ansvar för den roll som jag har och jag tycker om att stå upp för mig själv när det behövs.

Om Origi och jakten på en ny forward:

— Origi har allt som krävs för att bli en lyckad forward. Han är stark, snabb, han har tekniken och kan skjuta med båda fötterna. Han har tufft med att bestämma sig när befinner sig i målområdet och det hjälper inte med att han brukar ta forward-rollen i våran elva. Vi förväntade oss mycket ifrån honom, speciellt om du kollar på den lön han får. När vi ser honom spelar under träningarna så vet vi var han är möjlig till att göra. Han är ytterligare ett exempel på en rutinerad spelare som vi tagit in men som inte lyckats leverera med det som vi hade hoppats på. Vi tog in honom för att vara ett alternativ till Giroud, det var i vart fall våran grundtanke med honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen