Införrapport: AC Milan – Sampdoria

Efter uttåget i Champions League i veckan måste Milan göra sitt i de återstående matcherna för att ha en chans att kvala in till CL nästa säsong. Avspark 20.45 på San Siro.

AC Milan:

I kvällens match måste Milan vinna mot ett redan degraderat Sampdoria. Det återstår tre omgångar på den här säsongen och Milan ligger fyra poäng bakom Lazio. Efter en rad av poängtapp mot bottenklubbar har Milan inte längre allt i egna händer utan måste förlita sig på resultat i övriga matcher.

Skadeläget i laget är densamma som tidigare då endast Bennacer och Ibrahimovic är otillgängliga för spel. Pioli förväntas mönstra starkast möjliga elva.

Möjlig startelva för AC Milan(4-2-3-1): Mangan, Calabria, Thiaw, Kjaer, Hernandez, Tonali, Krunic, Saelemaekers, Diaz, Leao, Giroud.

Sampdoria:

Den klassiska klubben Sampdoria är redan klara för att åka ur Serie A efter 10 år. Klubben präglas av dålig ekonomi och en eventuell konkurs hängande över sig.

Rent sportsligt har säsongen varit väldigt tung och Blucerchiati har legat på en nedflyttningsplats sedan omgång tre utan att ha kunnat lyfta.

De spelare som inte finns tillgängliga för kvällens match är Pussetto, Conti, Audero, Yepes och Sabiri.

Möjlig startelva för Sampdoria(3-4-1-2): Ravaglia, Gunter, Nuytinck, Amione, Zanoli, Winks, Rincon, Augello, Djuricic, Gabbiadini, Quagliarella.

Intressant fakta:

  • Milan har endast vunnit tre av deras senaste 11 Serie A-matcher.
  • Milan har inte vunnit någon av de senaste tre matcherna där motståndaren ligger på nedflyttningsplats. Innan det hade man vunnit åtta av nio.
  • Sampdoria har i skrivande stund 18 poäng och kommer för första gången i deras historia hamna på under 28 poäng.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen