Pioli: “Jag behöver ytterligare en stark anfallare”

Med en hattrick ifrån Giroud fick Milan en bekväm vinst mot sistaplacerade Sampdoria. Detta hade Pioli att säga om mötet till Sky Sports:

Ni höjde ribban med den här matchen:

— Vi spelade bra idag. Vi var tvungna att lägga Champions League-besvikelsen bakom oss. Vi gjorde bra ifrån oss och fick in många mål och det måste följa in genom de två sista matcherna också.

Gör matcher som denna det svårt att svälja de onödiga förlusterna som ni sett genom säsongen?

— Nu måste vi spela oss igenom de två sista matcherna, sen får vi avväga om säsongen varit bra eller dålig för oss. Vi tog oss mycket längre än vad vi trodde vi kunde i Champions League. I ligaspelet har vi inte haft lika mycket utrymme att begå några misstag och vi satte våran gräns med den här matchen. På söndag möter vi Juventus; det kommer vara en betydelsefull match för oss. När vi bestämmer oss för att spela bra så har vi kvalitéerna för att kunna ta oss an de starkaste motståndarna.

Om lagets resa:

— Det är klart för oss att vi har gjort en mäktiga resa från där vi var innan, särskilt eftersom vi har ett så pass ungt lag, samtidigt har vi en ledning som hållit ekonomin inom styr. Vi är trots allt Milan, vi vill vara starka både i ligan och i Europa-spelen. Nu har vi haft det lite svårare i ligan än på Europa-nivån. Trots allt så är jag stolt över den klubb jag representerar, det jobb jag har gjort och de spelare som jag har vid min beredskap. Jag vet att alla inom klubben gör sitt bästa för att växa. Jag är säker på att vi kommer kunna ta med oss fler lärdomar ifrån den här säsongen än när vi tog hem Scudetton.

Vad för sorts anfallare är ni på jakt efter? En som kan alternera med Giroud, en ung som kan utvecklas eller en mer erfaren sådan?

— Jag vill ha en stark anfallare på alla sätt och vis. Tanken är allltid att förstärka truppen under transferfönstrena. Laget har en stark grund som det ser ut just nu. Laget har lyckats finna och etablera denna under säsongens gång. Vi har varit klara med att det inte finns några spelare som alltid kommer få spela eller några som kommer sitta och värma bänken för oss. Vi behöver med andra ord spelare som kan hålla upp till Milans nivåer. Jag kan tyvärr inte lämna ut några namn ännu men Di Marzio brukar alltid hålla koll på det.

Om hans arbete med klubben:

— Jag är stolt över mitt och spelarnas insats. En säsong är lik en berg- och dalbana och vi har varit sett både negativa och positiva aspekter med den här säsongen. Vi är klara med att vi vill uppnå något mer med det här laget och vi vill självklart bli bättre och göra supportrarna mer nöjda med oss. De har alltid visat sitt nöje, deras passion och stöd för oss. Nu måste vi se till att avsluta den här säsongen på ett bra sätt bara.

Kommer de spelare som haft de tufft under här säsongen lämna på lån eller har du förtroendet för att de ska göra bättre ifrån sig?

— Jag kan säga så här, vi glömmer väldigt lätt bort hur mycket vi har vuxit med den här unga truppen som vi har, men spelarena har trots allt blivit utvecklats och blivit starkare, men de flesta spelare har haft det svårt med att platsa i laget till en början. Titta på Tonali och Leão, men även alla andra spelare som vi tagit in som kommer behöva ta sin tid för att fatta vad det betyder att spela på den här nivån som vi spelar på. Målet är att förbättra laget i samråd med ledningen helt enkelt.

Har ni bestämt er vad ni kommer göra med De Ketelaere i sommar? Kommer han få lämna på lån?

— Jag har ingen aning, vi har inte tänkt på det riktigt ännu. Vi har två viktiga matcher kvar nu innan vi får tid för att reflektera kring sådant.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen