Pioli: ”All rotation jag gjorde för att ställa upp med bästa startelvan gick bra”

Efter uttåget mot Inter i Champions League-seminalen står en ligamatch mot Sampdoria på schemat. Pioli blev ställd inför många frågor om tidigare matcher under presskonferensen inför mötet med Sampdoria, och detta är vad han svarade.

Var det värt att gå så långt i Champions League med tanke på hur det påverkade ligan?

— Självklart var det värt det. Den här säsongen har vi lärt oss mycket. Förra året var en väldigt annorlunda resa där vi presterade bra i ligan, men inte lika bra i Champions League. I år är det lite tvärtom, men vi måste visa förnuft och hantera problemen på ett normalt sätt, vara en sammansvetsad grupp.

Om matcherna mot Inter:

— Jag tror att skillnaderna var att vi var under press i första halvlekarna i båda matcherna, framför allt i första matchen och släppte in tidiga mål. Inför returmatchen förberedde oss genom att implementera olika strategier både i försvarsspelet och anfallsspelet. Vi hade flera bra chanser i första halvlek, Brahim Diaz, Giroud, Rafa Leao, men vi lyckades inte göra mål.

Det är ingen idé att ägna tid åt att titta tillbaka på dåtiden och missade möjligheter. Napoli hade en tidig chans mot oss i kvartsfinalen, och om den gått in kanske de hade gjort det bättre. Det finns ingen poäng i att titta tillbaka på vad som kunde hänt eller tänka att det är något problem vi har mot Inter. Vi vill i stället fokusera på framtiden och blicka framåt.

Skulle du säga att Inter hade fördel eftersom de kunde rotera truppen bättre inför mötena?

— Jag tror inte det. Vi var i bra form inför matcherna och jag genomförde rotationer för att sätta upp den bästa startelvan. Vi klarade av de matcher vi var tvungna att vinna. Vi kom till semifinalen i Champions League med bra form.

Milan har inte varit lika attraktiva att se denna säsong som tidigare säsonger då det inte sett ut att vara samma flyt.

— Jag respekterar din åsikt, men jag håller inte med. Under denna säsong har vi förbättrat vår matchkontroll och det är endast i sista tredjedelen vi haft problem, då vi inte lyckats göra mål. Att inte kunna göra mål är en av de största utmaningarna inom fotbollen.

Om vad folk anser om säsongen:

— Jag vet faktiskt inte, men det är inget jag oroar mig över. Vi har haft mycket framgång under de senaste tre åren, så förväntningarna är höga. Jag har stort förtroende för mina spelare och värderar dem väldigt mycket. Vi ger allt allt vi har. Jag tränar en av toppklubbarna i världen. När vi presterar bra får vi applåder, men när det inte går lika bra får vi kanske inte lika mycket applåder. Det är normalt antar jag.

Om säsongsutvärdering:

— Ja, jag kommer dra slutsatser i slutet av säsongen. Även nu funderar jag över saker och bedömer säsongen har gått. Det är sant att vi har haft problem mot lag som befinner sig i nedre halvan av tabellen. Vid slutet av säsongen kommer vi att utvärdera vad som fungerat bra och vad som behöver förbättras. Vi kommer att arbeta på att förbättra de områden som inte har fungerat som vi önskat.

Om laget före individuella spelare:

— När vi inte hade Rafael Leao hade vi problem med att få in spelare i straffområdet. Origi är en spelare som kan komma från kanten och sedan ta sig in i straffområdet, vilket är en egenskap som behövs. Det är fel att fokusera på individuella spelare eftersom alla spelat. Om vi spelat dåligt är det laget spelat dåligt, och om vi inte presterar bra har vi svårigheter att vinna svåra matcher. Detta var också fallet förra säsongen.

Kommer du ha Zlatan redo för sista matchen av säsongen, eller är det omöjligt?

— Jag hoppas det, men jag vet inte vad jag ska säga eftersom han inte återvänt till planen.

Om Sampdoria:

— Sampdoria spelar med värdighet och stolthet, och är en svår motståndare. Jag säger inte detta enbart av artighet, utan för att de faktiskt spelar bra fotboll. De spelar aggressiv och offensiv fotboll för de har ingenting att förlora.

Milan kommer återbetala fansen som inte har möjlighet att ta sig till matchen, på grund av naturkatastrofen i Emilia Romagna

— Det är Milan, och det är vad Milan gör. Jag respekterar klubben för att de tar detta intiativ, det är en bra gest. Jag hoppas att situationen för de drabbade av naturkatastrofen i Emilia Romagna förbättras snabbt och att allt går bra för dem.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer