Införrapport: AC Milan – Cremonese

Efter krysset mot Roma i helgen så vill AC Milan hitta tillbaka till den vinnande formen. Avspark 21.00 på San Siro.

AC Milan:

Helgens match innebar att kampen om topp 4 blev ännu tightare än tidigare. Detta efter att Lazio tappade poäng medan Inter och Atalanta vann sina matcher. Kvällens match blir därför ännu viktigare än vad den var innan.

Enligt rapporter från Italien så kommer Pioli rotera en del inför matchen mot Lazio och den första CL-semifinalen. Tomori, Ibrahimovic och Pobega är inte med i matchtruppen. De nyckelspelare som förväntas vila är Leao och Tonali.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1):Maignan, Calabria, Kalulu, Thiaw, Hernandez, Vranckx, Bennacer, Saelemaekers, De Ketelaere, Diaz, Origi.

Cremonese:

Grigiorossi från Cremona har haft en väldigt tufft år som nykomling i Serie A. Laget placerar sig på en 19:e-plats och livlinorna för att kunna hänga sig kvar i finrummet börjar försvinna en efter en. Åtta poäng behöver hämtas hem på Hellas Verona och Spezia under de sista sex omgångarna för att vara på säker mark.

På skadelistan återfinns Frank Tsadjout och Marco Benassi medan Giacomo Quagliata är avstängd.

Möjlig startelva för Cremonese (4-3-1-2): Carnesecchi, Sernicola, Bianchetti, Chiriches, Valeri, Pickel, Castagnetti, Meite, Galdames, Okereke, Ciofani.

Intressant fakta:

  • Efter höstens match som slutade 0-0 kan Cremonese för första gången någonsin gå obesegrade mot Milan under en säsong.
  • Senast lagen möttes på San Siro var 1996. Då vann Milan med 7-1 och hade Fabio Capello som tränare.
  • Maj är den månad som Milan har lyckats med bäst resultat under tiden med Pioli som tränare. Åtta segrar och en oavgjord på nio matcher och åtta hållna nollor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer