Pioli: “106 spelade minuter men endast 49 var effektiva. Herregud!”

En handlingsfattig match under de 90 ordinarie minuterna såg två mål till de respektive lagen i den 92:a och 97:e minuten. Detta hade Pioli att säga till DAZN om den oavgjorda matchen mot Mourinhos Roma:

— Vi spelade inte dåligt, det gjorde vi definitivt inte. Vi var inte tydliga med vad vi vill få gjort i motståndarnas planhalva. Vi utnyttjade aldrig våra spelchanser, därför vart inte våran plan synliggjord under matchens gång. Vi försökte in i de sista minuterna, men desto längre tiden går desto mindre flyt får spelet i takt med att nervositeten ökar. Vi fick inte resultatet som vi ville komma åt men vi lyckades komma tillbaka i in i matchen efter att de fick in ett mål mot oss.

Är du nöjd med poängen?

— Jag hoppades på en vinst. Det var en konstig match. Vi spelade 106 minuter men endast 49 var effektiva med bollen på planen. Herregud! Det blir ju omöjligt att få in någon form av spel när matchen avbryts hela tiden. Vi fick in ett poäng och det kommer inte göra någon större skillnad på hur vi idag är positionerade i tabellen. Nu måste vi satsa på att få in fler poäng när vi möter Cremonese.

Mourinho sa att han tappade två poäng idag:

— Jag håller med honom fast det samma gäller ju oss. I slutändan innebär det att båda lagen drar hem missnöjda med kvällens resultat.

Vad saknades ikväll?

— Vi saknade ett ordentligt spel, en sista nödidé, en tydlig rytm och flöde. Spelet stoppades hela tiden och det fick våra tankar att hamna på något annat än att dra upp och få in bollar i deras målområde. Vi kan göra bättre än så här, men då måste vi spela mot en motståndare som spelar en särskild form av fotboll som inte bara är utefter att avbryta vårat spel.

Varför tog du inte nytta av Leão idag?

— Jo det gjorde jag. Jag önskar att Rafa var omöjlig att stoppa men han önskade att placera sig djupare inne i deras vänsterflank. När vi fick snabba passningsspel lyckades vi skapa några viktiga målchanser men de hamnade på hans motsatta kant. Vi ville vinna och jag såg att laget kämpade in i det sista.

Vad behöver Milan göra annorlunda under de sista matcherna?

— Med dagens match har vi spelat 7 matcher på 21 dagar. Vi behöver ta en match i taget. Våran Champions League dröm är inom vårat räckhåll men de matcherna får vi ta i tu med när läget passar sig för det helt enkelt. Vi började veckan på en fjärde plats i tabellställningen och nu måste vi satsa på en vinst mot Cremonese. Alla de andra lagen som tagit sig vidare i Europaspelen har det tufft just nu; precis som vi. Om vi vill sluta på en fjärde plats måste vi ta nytta på det och börja rappa på.

Är du nöjd med Leãos form?

— Ja, självklart, det samma gäller flertalet av mina spelare. Men han kunde varierat mer på att möta upp sina lagkamrater och dra in i djupa löpningar. Oavsett spelade han en grym match idag. Rafa har det bra just nu och han är en väldigt viktig spelare för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen