Redaktionens spelarbetyg Milan – Cremonese

Ett roterat Milan tappar ännu en gång värdefulla poäng i kampen om den så viktiga CL-platsen. Mot ett lågt stående Cremonese står Milan för en blek insats och lyckas inte hitta några vägar för att göra mål. En fast situation leder i slutskedet till att Milan och Pioli lämnar San Siro med en poäng, som faktiskt lika gärna kunde varit noll.

Maignan 6 – Går inte att belasta Mike för målet. Stabil och säker i passningsspelet.

Calabria 5,5 – En ganska typisk Calabria-insats. Stabil bakåt och täpper igen sin kant, men det finns mer att önska i offensiven.

Kalulu 4,5 – Inleder matchen med en perfekt assist till Saelemaekers, som tyvärr visar sig vara millimeter offside. Lyckas sedan tackla bort sin mittbackspartner i sekvensen som leder till Cremoneses ledningsmål, vilket drar ner betyget.

Thiaw 6 – Gör den här kvällen en stabil match och är en av Milans bästa spelare. Svagt agerande vid målet (med hjälp av Kalulu) drar ned betyget.

Ballo Touré 5,5 – Påminner mycket om Calabrias insats den här kvällen. Sticker inte ut åt något håll. Gör det han ska bakåt och försöker bidra framåt, men det leder ingen vart.

Vranckx 5 – Den unge belgaren går in i startelvan och står för en insats som det finns mer att önska från. Lyckas inte med något särskilt och slår bort en del passningar som inte ska behöva hända.

Bennacer 5,5 – Bäst på mittfältet i första halvlek, men blir något förvånande utbytt i halvlek.

Diaz 4 – Ganska blek insats från spanjoren överlag, men lyckas missa ett nickläge som borde vara omöjligt att missa. Får även ett bra läge strax därefter när Leao förarbetar, men bränner även då.

Saelemaekers 6 – Pigg insats av Alexis som inleder matchen strålande och är några få centimeter offside från att göra 1-0. Dribblar och skapar farligheter och skulle givetvis ha fått med sig en assist när han frispelar Diaz. Redaktionens MOTM.

De Ketelaere 5 – Spelade med lite mer pondus än vad vi motvilligt vant oss vid och blir åtminstone någon typ av referenspunkt som central spets. Är påpassligt framme och hittar ett friläge där han kanske borde gjort mål, men målvakten i Cremonese står för ett bra ingripande.

Origi 5 – Även Origi ser lite piggare ut denna kväll. Har några aktioner som leder till farligheter och sätter Cremoneses målvakt på prov några gånger. Ett litet steg i rätt riktning.

Avbytare och tränare

Krunic 6– Tar över efter Bennacer och gör det bra från start i andra halvlek. Inblandad i kvitteringen och skjuter så när in 2-1 strax därpå.

Leao 5,5 – Inleder piggt och frispelar Diaz strax efter att ha klivit in på planen. Försöker därefter att hitta lägen, men slutar oftast med inlägg av dålig kvalité den här kvällen.

Giroud 4,5 – Bidrar inte med något särskilt alls under den halvtimme han är på planen. Finns mer att önska av fransosen.

Tonali 5,5 – Blir inbytt med en kvart kvar och hinner inte uträtta något matchavgörande, men står ändå för en stabil insats under tiden han är inne på planen.

Messias 6 – Kommer in i slutskedet av matchen och ordnar frisparken som han sedan själv slår in i mål och fastställer slutresultatet 1-1.

Pioli 4 – Svårt att hitta något positivt med Piolis approach till den här matchen. Återigen en kraftig rotation i startelvan som leder till ett poängtapp. Milans (eller Piolis?) svaghet i att möta lågt stående lag blir också blottat igen. Milan skapar några bra målchanser, men det är snarare på grund av individuell briljans än någon form av speluppbyggnad eller taktiskt drag. Skärpning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer