Införrapport: Roma – AC Milan

Återigen en viktig match i kampen om CL-platserna. Roma står för motståndet och det är avspark på Stadion Olimpico kl 18.00.

Roma:

Huvudstadsklubben har haft en fin säsong hittills. Efter att Mourinho i fjol tog hem den första Europa-titeln på väldigt många år så har intresset hos supportrarna växt något enormt. Stadio Olimpico har blivit något av en hemmaborg där man har blivit väldigt svåra att slå.

De spelare som ryktas missa kvällens match är Paolo Dybala, Rick Karsdorp, Chris Smalling, Gini Wijnaldum och Diego Llorente.

Möjlig startelva för Roma (3-4-2-1): Rui Patricio, Mancini, Kumbulla, Ibanez, Zalewski, Cristante, Matic, Spinazzola, Pellegrini, El Shaarawy, Belotti.

AC Milan:

Pioli uttryckte på sin presskonferens före matchen att det kommer bli ett tight race om CL-platserna in i den sista omgången. Det gör att varje match är viktig för att skapa sig själva marginal mot övriga klubbar. Framförallt när man möter en direkt konkurrent.

De spelare som är garanterade att missa kvällens ligamatch är Ibrahimovic, Pobega och Florenzi. Giroud har varit ett osäkert kort men förväntas vara tillgänglig för spel efter att ha tränat med laget under torsdagen och fredagen.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Maignan, Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez, Tonali, Bennacer, Brahim Diaz, Krunic, Leao, Giroud.

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit fyra av de sex senaste matcherna mot Roma. Milan kan också gå obesegrade i sju raka matcher mot Roma för första gången sedan 1996.
  • Roma har hållit nollan i sju av åtta hemmamatcher under 2023. Inget annat lag i topp 5-ligorna i Europa har lyckats med den bedriften.
  • Rafael Leao har hittills gjort sin bästa säsong i karriären när det gäller mål (12st). Han är nu ett poäng ifrån att tangera fjolårets rekord när det gäller mål och assist (19 poäng).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen