Pioli: “Leão kan fortfarande bli bättre”

En 2-0-vinst tillägnas till Rafael Leão som fick in båda målen mot Lecce. Nu har Milan tagit tillbaka på fjärde platsen och har i dagsläget en CL-plats. Detta sade Pioli om vinsten till Milan TV:

— Vårat matchschema har varit fullspäckat. Vi är väldigt trötta men vi är ett lag på toppnivå och kan inte göra något annat än att vänja oss vid situationen. Motståndarna vet exkakt hur man ska bryta ner ett starkare lag men vi var redan fullt medvetna om hur de tänkte spela mot oss. Vi kunde letat efter fler chanser men vi spelade som ett moget lag ska spela och vi fick en välförtjänt vinst. Vi har ett fåtal matcher kvar nu för den här säsongen, varje poäng spelar roll för att vi ska kunna hamna på minst en fjärde plats och få en CL-plats.

Om Champions League:

— Våran resa i Champions League har varit helt fantastisk. Semifinalen kommer vara viktig men ligaspelet är minst lika viktigt för oss. Vi sitter i en bra sits för att vi ska kunna ta igen mot våra motståndare och klättra i tabellställningen. Roma-matchen kommer vara svår men vi kommer spela på ett sätt som bara Milan kan och vi kommer utnyttja alla chanser som vi möjligen kan få.

Om Leãos första mål:

— Vi fick in många löpningar på vänster kanten. Vi hade kunnat skapa mer och fått in bättre inlägg under matchens gång. Vi övar på våra insparkar; vanligtvis missar vi ut på de men idag vart det inte fallet. Vid det målet gjorde Messias rätt i att passa tillbaka bollen till Sandro som fick in en fin pass till Leão.

Om Leão:

— Om vi inte bara ska titta på resultatet så känner jag som tränare att det finns ett viss nöje med att förbättra spelare. Rafa kan fortfarande göra bättre ifrån sig, det är självklart vid det här laget, han är ung. För första gången i hans liv kommer han spela i en CL-semifinal; det kommer vara stort för honom. Han har blivit en mer fulländad spelare sedan den förra säsongen tycker jag.

Om Champions League-derbyt mot Inter:

— Jag kan se att laget spelar bra men jag vet att det mentala väger tyngre i sådana matcher. Vi är mentalt starka och gör bra under träningarna. Jag och mina assisterande tränare måste förbereda spelarna på rätt sätt. Det är onekligt att jag måste ha mina spela tillgängliga och att alla ska ta matchen på största allvar. Baserat på det kommer jag göra ett nog urval inför matcherna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen