Redaktionens spelarbetyg Roma – Milan

Milan gick in i matchen mot Roma med förhoppning om att ta ytterligare kliv i jakten på Champions League-plats till nästa säsong. Idag räckte det inte till tre poäng, utan Milan vänder hemåt med endast en poäng i bagaget efter en tillknäppt match på Stadio Olimpico.

Maignan 6,5 – Stabil insats matchen igenom, precis som vi är vana vid. Kan tyvärr inte göra någonting åt Abrahams mål.

Calabria 5,5 – Okej insats defensivt av Calabria, bortsett några slarviga bolltapp. Mindre bra offensiv insats där det fanns mer att önska gällande beslutsfattande i straffområdet.

Tomori 5,5 – Drar på sig ett ganska onödigt gult kort tidigt i matchen och byts ut i halvlek på grund av skada. Godkänd insats.

Kjaer 6,5 MOTM – Den reslige dansken står för en bra insats där han leder Milans backlinje med resoluta brytningar och många vunna dueller.

Hernandez 5,5 – En tämligen blek insats från fransmannen i jämförelse med vad vi har blivit vana vid. Slarvar några gånger defensivt och kommer inte alls till sin rätta offensivt idag.

Krunic 6 – Krunic står på många sätt för en riktigt bra insats idag, framförallt i det defensiva arbetet. Däremot håller hans passningsspel inte riktigt måttet för att kunna kvittera ut ett högre betyg.

Tonali 6,5 – Återigen en stabil insats av Sandro, såväl defensivt som offensivt. Det känns som att han är överallt på mittfältet och han både vinner och fördelar bollar.

Diaz 5 – Ikväll ser man inte mycket av spanjoren bortsett från några skickligt utförda dribblingsräder. De ledde dessvärre inte till någonting alls. Diaz behöver höja sin lägstanivå.

Bennacer 5,5 – Precis som Tonali känns det stundtals som att Bennacer täcker det mesta av mittfältet. Vinner mycket dueller, men lyckas tyvärr inte skapa särskilt många chanser från sin framskjutna mittfältsposition.

Leao 6 – Milans enda offensiva hot den här matchen och bidrar med kreativitet och genombrottsförsök. Leao är också den som står för assisten till Saelemaekers sena kvitteringsmål.

Giroud 5 – Svag insats av Giroud. Stångas och tampas med Romas mittbackar, men skärpan i passningsspelet är i stort sett obefintlig. Försöker sig på flera en-touch-passningar men lyckas knappt med en enda. Det finns mer att önska från fransmannen.

Avbytare och tränare

Thiaw 6– Kommer in som ersättare för Tomori och gör det bra. Stark i duellspelet och är indirekt inblandad i det sena kvitteringsmålet.

Kalulu 5,5 – Likt Thiaw kommer Kalulu in och står för en gedigen insats.

Saelemaekers 6,5 – Alexis kommer in med pigga ben och bränner ett hyfsat läge från sin högerkant en bit in i andra halvlek. Revanscherar sig sedan i matchens absoluta slutskede och ser till att Milan åker hem med 1 poäng, genom att trycka in 1-1.

De Ketelaere 4 – Ytterligare ett undermåligt inhopp av belgaren. Faller lätt i närkamper, fattar felbeslut i passningsspelet och bidrar tyvärr inte med något särskilt.

Origi – Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli 6 – Ställer upp med starkast möjliga elva, och gör de byten som är naturliga att göra. Inhoppande Saelemaekers står dessutom för kvitteringsmålet. Piolis taktiska plan såg ut att fungera, men tyvärr har spelarna inte tillräcklig skärpa sista tredjedelen den här kvällen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen