Införrapport: AC Milan – Lecce

Efter avancemanget i Champions League så är det dags för en ligamatch igen. Nu när Juventus återigen är med i kampen om Champions League-platserna så är varje ligamatch viktig. Avspark 18.00 på San Siro.

AC Milan:

Senast lagen möttes var i Januari. Då slutade matchen 2-2 efter att Milan hämtat upp ett tvåmålsunderläge. Om man ska lyssna på Piolis ord så är Milan väl medvetna om att det kommer krävas en bra insats för att få med sig tre poäng ifrån kvällens match.

Calabria är avstängd medan Giroud och Pobega dras med skador och är inte tillgängliga för spel. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning efter sin senaste skada och kommer finnas med i matchtruppen. Kjaer, Tomori, Kalulu och Rebic riskerar avstängning och måste hålla sig ifrån att ta ett gult kort i matchen.

Startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan, Kalulu, Thiaw, Tomori, Theo, Tonali, Krunic, Messias, Diaz, Leao, Rebic.

Lecce:

Under perioden November-Februari så presterade Lecce långt över förväntan. Men efter att inte lyckats vinna en match sedan dess så placerar sig Lecce i skrivande stund på en 16:e plats i ligan.

Lecce har full trupp att tillgå utan några rapporterade skador. Däremot är Milan-lånet Colomo av oklar anledning inte uttagen till matchtruppen.

Startelva för Lecce (4-3-3): Falcone, Gendrev, Baschirotto, Umtiti, Gallo, Blin, Hjulmand, Oudin, Banda, Ceesay, Di Francesco.

Intressant fakta:

  • Milan har endast förlorat två av 33 matcher mot Lecce i Serie A. Senast det hände var den 1 April 2006.
  • Milan har spelat oavgjort de två senaste ligamatcherna som spelats direkt efter en CL-match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen