Redaktionens spelarbetyg Milan – Lecce

Efter två raka poängtapp i de oavgjorda matcherna mot först Empoli och därefter Bologna, lyckades Milan återigen spela till sig alla tre poäng när Lecce stod för motståndet. Här nedan följer redaktionens spelarbetyg från matchen mot Lecce.

Maignan 7 – Räddas tidigt i matchen av sin högra stolpe och har därefter inga större bekymmer med att hålla bollen ur sitt nät. Agerar lugnt och tryggt matchen igenom med några bra räddningar.

Thiaw 6,5 – Står för en stabil insats tillsammans med sin kollega Tomori. Gör några bra brytningar och ger inte Lecce-anfallarna många möjligheter att göra mål.

Tomori 6,5 – Visar god form och gör likt sin mittbackskollega en bra match och står för många bra brytningar. Visar prov på ledaregenskaper när han leder den unga backlinjen.

Kalulu 5 – Lite svagare insats av Pierre som inte hittar rätt varken defensivt eller offensivt. Går bort sig i defensiven, missar enkla passningar och har en bit kvar till den fina form han visade under samma period förra säsongen.

Hernandez 6,5 – Stabil match av Theo. Är ett ständigt hot offensivt och rör sig över stora ytor på planen, vilket gör det jobbigt för motståndarna. Fastnar dock ibland på offensiv planhalva vilket öppnar ytor på hans kant i defensiven.

Krunic 6 – Även Krunic gör en stabil match och sticker inte ut varken offensivt eller defensivt, vilket i hans roll ofta är lika med en godkänd match. Gör det han ska defensivt och spelar enkelt i passningsspelet.

Tonali 7 – Fortsätter att vara navet på Milans mittfält och står återigen för en bra insats. Styr spelet, distribuerar bollar och kröner insatsen med en assist till Leao.

Diaz 5,5 – Efter en period av storartade insatser från spanjoren kom han inte riktigt till sin rätta mot Lecce trots att han återigen fick spela på sin “riktiga” position centralt i banan. Ganska osynlig matchen igenom och verkar trivas bättre på högerkanten.

Messias 5,5 – Likt Diaz håller sig Messias relativt anonym matchen igenom. Gör inga misstag, men bidrar heller inte med några aktioner som leder till framgång.

Rebic 5 – Ante kommer in i startelvan där han får spela central anfallare i matchen och står även han för en sval insats i offensiven. Skapar ytterst få farligheter under matchen, men kämpar och sliter åtminstone i presspelet.

Leao 8 – Leao har verkligen hittat storformen igen, vilket är tur i den här matchen som han till stor del avgör på egen hand i offensiv väg. Lyckas för ovanlighetens skull att nicka in 1-0 och kröner sin insats med en signifikativt Leao-mål där han dribblar på sin vänsterkant och sedan rullar in bollen i bortre delen av målet. Redaktionens MOTM.

Avbytare och tränare

Kjaer 6,5 – Kommer in i andra halvlek och står för en stabil insats bredvid Tomori. Verkar närma sig toppform mer och mer.

Bennacer 6,5 – Ersätter Tonali i andra halvlek och Ismael står för ett bra inhopp. Rör sig över stora ytor på mittfältet där han både vinner och fördelar bollar på ett bra sätt.

Saelemaekers 5,5 – Belgaren ersätter en för dagen sval Messias men gör inte någon större inverkan på matchen han heller. Alexis spelar stabilt men lyckas inte skapa några farligheter under sin tid på planen.

Origi – Spelade för kort tid för att bedömas.

De Ketelaere – Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli 7 – Släpper in Kalulu och Thiaw i backlinjen igen vilket får ses som en lyckad rotation och Calabria samt Kjaer fick lite vila. Rebic som central anfallare faller inte väl ut i den här matchen men Leaos magi löser den offensiva delen ännu en gång. Behövlig vila för några nyckelspelare inför väldigt viktiga, kommande matcher, samt 3 blytunga poäng i jakten på Champions League-spel nästa säsong får ses som klart godkänt.