Pioli: “Juventus påverkar inte Milan, vi måste ta poäng

Stefano Pioli betonade Milans mål i slutskedet av den här Serie A-säsongen och kommenterade effekten av Juventus tillfälliga poängåterställning.

Bianconeri fick 15 poängs avdrag av FIGC-domstolen redan i januari för att de påstods ha förfalskat sina kapitalvinster genom uppblåsta transfervärden för spelare. Den gamla damen överklagade och CONI:s Collegio di Garanzia beslutade i veckan att tillfälligt ogiltigförklara straffet i väntan på en ny sportslig prövning, en situation som kanske inte når sitt slut förrän nästa säsong.

Som ett resultat av detta har Juventus flugit uppåt i Serie A och ligger nu på tredje plats med 59 poäng, vilket har knuffat bort Milan från de fyra första platserna och med stor risk för att missa Champions League.

Pioli gav sin syn på att Milan endast har vunnit fem ligamatcher under 2023 samt framgångarna i Champions League.

– Det är viktigt att vinna, det är mycket viktigare nu. Vi kan avsluta den här säsongen bra. Det är åtta matcher kvar, varav fem på San Siro, vi måste avsluta säsongen bra för de kvaliteter vi har. Det är lätt eftersom vi har stängt Champions League-drömmen i ett säkert rum. Nu tänker vi på ligan, vi har fyra matcher och vi vet att vi måste trycka på hårt. Den nuvarande positionen i tabellen är inte den vi vill ha i slutändan.

Den italienska tränaren gav en uppdatering om tillståndet i sin trupp och beslutet om Juventus poängstraff.

– Ibra kommer att kallas in, begränsad autonomi, men han mår bra. Giroud kommer inte att vara med, han har haft en liten överansträngning i vadsenan de senaste matcherna. Pobega fick en smäll idag, vi får se i morgon. Juve påverkar inte oss. Naturligtvis är det så att ju tidigare det finns en slutgiltig tabell desto bättre för alla.

Han kommenterade spelarnas reaktion efter kvartsfinalsegern i Champions League och semifinalmötet mot Inter.

– Det var mycket eufori och det var oundvikligt efter att ha besegrat en mycket stark motståndare. Nu måste vi vara bra på att bära med oss energi in i ligan. De kommande två ligamatcherna är mycket viktiga för vår avslutning. Lecce gav oss en svår tid i den första matchen, vi ska vara förberedda. Champions League kommer att komma, när det är dags ska vi tänka på det. Jag bedömer inte andras positioner.

Mr. Pioli gav sin syn på det tuffa spelschemat som väntar.

– Att det har varit och kommer att bli en mycket krävande säsong ja, men det kommer att vara upp till mig att förvalta spelarnas styrkor på ett bra sätt, upprätthålla rätt spänning i alla ligamatcher framför allt. Det är klart att kalendern är vad den är. Efter Roma kommer vi att göra vad som krävs för att sätta ihop de bästa formationerna för att ta så många poäng som möjligt. Allt ligger inte i våra händer eftersom vi är femma. Vi måste ta många poäng. Schemat vi har ger oss chansen att ta många poäng, men med ord får man dock inga poäng.

Milan-tränaren ombads ge några råd till Uefas nya fotbollsstyrelse.

– Ja, men jag tror att det kommer att bli värre eftersom de vill spela fler och fler matcher….. Om man spelar så ofta kan man inte förvänta sig att spektaklet ska vara högt hela tiden, på grund av skador, energi…. Att spela mindre eller ha mer utrymme för spelarna att återhämta sig skulle vara viktigt. Det finns spelare som aldrig lyckas återhämta sig och lyfta, det blir allt svårare eller riskfyllt på grund av skador.

Presskonferensen avslutades med att poängtera några av Lecces kvaliteter.

– Ett mycket direkt lag. På vägen börjar de med mer fart än någon annan. Vi måste förlora få bollar och göra bra ifrån oss i försvaret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen