Införrapport: Lazio – AC Milan

Efter en tung start på det nya året vill Milan studsa tillbaka med en seger borta mot Lazio och få fart på säsongen igen. Avspark 20.45 på Stadio Olimpico

Lazio:

Första halvan av den här säsongen har varit lyckad. “Sarri-ball” börjar märkas av mer och mer i Lazios grundspel och laget är just nu tre poäng från att ta sig upp på en Champions League-plats.

Skyttekungen Immobile är skadad och kommer missa matchen.

Möjlig startelva fö Lazio (4-3-3): Provedel, Lazzari, Casale, Romagnoli, Marusic, Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto, Felipe Anderson, Pedro, Zaccagni.

AC Milan:

Milan går in i denna match med en väldigt svag form. Den svaga formen påbörjades i matchen mot Roma där man gick från 2-0 till 2-2. Efter det har poängtappen avlöst varandra. Pioli nämner att han är medveten om den situationen som klubben är i och han vet vad som måste förändras mot tidigare matcher.

På skadelistan är fortfarande Zlatan Ibrahimovic, Mike Maignan och Alessandro Florenzi. Även Theo Hernandez ryktas missa matchen på grund av en muskelskada. Rade Krunic är däremot tillbaka och redo för match.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Calabria, Kalulu, Tomori, Dest, Bennacer, Tonali, Saelemaekers, Diaz, Leao, Giroud.

Intressant fakta:

  • Lazio har endast vunnit 33% av alla matcher som man har varit utan Immobile.
  • Efter två segrar förra säsongen kan Milan vinna sin tredje raka match mot Lazio vilket inte hänt sedan 2008-2009.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen