Pioli: “Det är många saker som inte fungerar för oss just nu”

Stefano Pioli var rask till att ta sig DAZN:s mikrofoner efter förlusten mot Lazio, detta var hans ord efter 4-0-förlusten:

Hur förklarar du den här fölusten:

— Vi får jobba på vårat spel och ta oss tillbaka till Milanello så snabbt som möjligt. Just nu håller vi inte ribban.

Vad är felet?

— Det är många saker som inte fungerar för oss just nu: det mentala, våra taktiker… ALLT. Jag är här på TV nu för att jag måste tala ut, annars hade vi försökt förbättra oss i total tystnad vilket inte hade uppskattats av era tittare och våra supportrar.

Är det här den lägsta nivån som vi nått under din era som Milan-tränare?

— Det är en väldigt känslig situation för oss. Under de senaste två veckorna har vi inte tagit till planen med någon vidare prestanda och vi har inte lyckats uppnå de resultat som vi hade velat; det är solklart att vi måste göra bättre från oss.

Är det över för Milan och drömmen om två ligavinster i rad?

— Först måste vi hitta tillbaka till den fotboll som vi spelade förut, det är vårat primära mål. Vi ska försöka ta oss tillbaka till det spåret som vi va på innan, då hängde vi på Napolis hälar. Nu ska det bli mindre snack och mer verkstad från mig framöver.

Tror du att Zanioli hade varit användbar ikväll?

— Inte vet jag. Ikväll kommer vi bara snacka om matchen som vi nyss förlorade. Vi får se vad som kommer hände inom de kommande dagarna.

Saknar du Ibrahimović?

— Det är lätt att ställa den fråga nu. Vi kan inte ge några ursäkter på hur vi spelar. Vi har alltid trott på vårat sätt att spela. Grabbarna får allt mitt stöd och jag hoppas att de förstår min vilja att vi återigen ska bli ett konkurrenskraftifgt lag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer