Uppgifter: Milan visar intresse för Roma-spelare

Under de senaste dagarna har det kommit uppgifter från flera håll i Italien att Roma och Nicolo Zaniolos relation har försämrats. Romas tränare José Mourinho har också bekräftat att italienaren vill lämna. Nu uppger Sky Sport Italia att Milan är intresserade av spelaren. 

Sky Sports pålitlige journalist Gianluca Di Marzio rapporterar att flera klubbar är intresserade av att värva Zaniolo, men att Romas krav för ett lån är för höga. Enligt Di Marzio är det endast den engelska klubben Tottenham som har lagt ett bud på 23-åringen. Budet uppges vara ett lån med en köpobligation på mellan 20-25 miljoner euro. Däremot kan lånet endast bli permanent vid ett visst antal matcher och att Tottenham kvalificerar sig för nästa säsongs Champions League, något som Roma inte är villiga att acceptera. 

För att Milan ska vara villiga att lägga ett bud måste Roma kunna tänka sig att acceptera en köpoption istället för en köpobligation, menar Sky Sport Italia. Milan ska vara redo att betala runt 25 miljoner euro vid en permanent övergång, men man vill inte vara tvungna att utnyttja en sådan option i låneavtalet. 

Enligt en annan pålitlig journalist, Fabrizio Romano, vill Roma ha med en köpobligation på 35-40 miljoner euro för att kunna släppa Zaniolo. Romano skriver också att Milan håller ögonen på situationen. 

23-årige Nicolo Zaniolo kom till Roma i en övergång från Inter sommaren 2018. Sedan dess har han spelat 128 tävlingsmatcher för Roma, varav 94 i Serie A. På de 128 matcherna har han noterats för 24 mål och 18 assist. 

Den här säsongen har Zaniolo spelat 13 ligamatcher, varav 12 starter, och har noterats för ett mål. I Europa League spelade han tre av sex gruppspelsmatcher, där han gjorde ett mål och tre assist. 

I Romas senaste ligamatch mot Spezia var Zaniolo helt utanför matchtruppen. 

Zaniolo har den här säsongen främst spelat som en släpande anfallare och offensiv central mittfältare, men kan även spela som en ytter på både höger och vänster sida. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer