Införrapport: AC Milan-Inter

Ännu en gång är det dags för “Derby della Madonnina”. Denna gång i en final av den italienska supercupen.

Supercupfinalen spelas mellan två lag som har blandat och gett sedan VM-uppehållet. Historiskt sett har det däremot inte spelat någon roll vilken form lagen är i när de går in i ett derby.

Milan:

Milan har under de senaste veckorna visat upp en svag form vilket har lett till att Napoli har gjort ett litet ryck i tabelltoppen.

Skadeläget är kritiskt så som det har varit under hela säsongen. De spelare som garanterat missar matchen är Mike Maignan, Rade Krunic, Alessandro Florenzi, Zlatan Ibrahimovic och Fode Ballo-Toure. En positiv nyhet är att Ante Rebic är tillbaka i träning och är med största sannolikhet med på bänken och redo för ett inhopp.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez, Bennacer, Tonali, Saelemaekers, Brahim Diaz, Leao, Giroud.

Inter:

Inter har efter den tuffa starten på säsongen ryckt upp sig och ligger på en fjärdeplats med en poäng bakom Milan i Serie A. Inter har sedan dess endast förlorat mot Juventus och Bayern Munchen.

Handanovic och Brozovic är borträkna på grund av skador. Lukaku är osäker till spel och ett beslut kommer att tas under den sista träningen inför matchen.

Möjlig startelva Inter (3-5-2): Onana, Skriniar, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Martinez, Dzeko.

Intressant fakta:

  • Senast dessa lag möttes i en Supercupfinal var 2011. Då vann Milan med 2-1 efter mål av Zlatan Ibrahimovic och Kevin Prince Boateng.
  • Både Giroud (36 år och 110 dagar) och Dzeko (36 år och 307 dagar) kan bli den äldsta målskytten i en Supercupfinal någonsin.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer