Införrapport: AC Milan – Red Bull Salzburg

Nu ska det avgöras. Förutsättningarna är klara. AC Milan har vidare avancemang i egna händer och är vidare vid vinst eller kryss. Vid förlust så är det Österrikarna som går vidare och Milan får koncentrera sig på Europa League.

AC Milan:

Milan kommer från en tung förlust i ligan mot Torino. Självförtroendet är inte på topp inför den viktigaste matchen hittills den här säsongen.

Pioli var tydlig på presskonferensen med att påtala att inställningen måste vara att vinna och inte spela på ett oavgjort resultat. Nivån måste höja sig rejält från matchen mot Torino.

Efter att ha vilat några spelare i helgen så väntas Pioli, som nyligen förlängt sitt kontrakt med Milano-klubben, ställa upp med bästa möjliga elva.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Kalulu, Kjaer, Tomori, Hernandez, Tonali, Bennacer, Rebic, Krunic, Leao, Giroud.

Red Bull Salzburg:

Med Red Bull-koncernens anda kommer man flyga fram från start med en hög press. Österrikarna har de senaste åren varit en mardrömslottning för stora klubbar att möta då de spelar med noll respekt för vilka de möter och med en stark tro på deras spelidé.

Senast mot Chelsea hade man inte lika hög possession som man brukar ha men man konverterade ändå sin låga possession till några riktigt vassa lägen.

På skadelistan finns Nicolas Capaldo, Fernando och Samson Tijani. Junior Adamu och Oumar Solet är osäkra till spel där Solet skulle vara ett riktigt tungt avbräck.

Möjlig startelva för Red Bull Salzburg (4-1-3-2): Köhn, Dedic, Solet, Pavlovic, Ulmer, Gourna-Douath, Kjaergaard, Sucic, Seiwald, Okafor, Adamu.

Intressant fakta:

  • Ingen Österrikisk klubb har vunnit en UEFA-match på San Siro på 12 försök.
  • Milans seger med 4-0 mot Dinamo Zagreb var första gången som de gjort fyra mål i en Champions League-match sedan vinsten mot Arsenal 2012 med 4-0. Att göra fyra mål i två raka CL-matcher har inte hänt sedan 2004.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen