Pioli: “Vi är inte rädda för att sikta högt”

Efter nio år av väntan är Milan äntligen vidare till åttondelsfinalen i Champions League och slutar på en andra plats i Grupp E. All ära riktas till tränaren Pioli – som precis skrivit på en tvåårig-förlägning – när han lämnar sina ord om vinsten mot RB Salzburg till Prime Video.

Om åttondelsfinalen:

— Oavsett vilket lag det nu blir som vi kommer få kommer det vara en tuff motståndare. Vi är ligavinnare och vi har inget annat val än att försöka avancera så långt som möjligt i turneringen.

Om matchen mot Salzburg:

— Under den första halvleken gav vi de många chanser, men samtidigt så skapade vi mycket i deras planhalva. Vi uttryckte våran vilja på planen – att vara på spetsen i offensiven. Vi försökte vidga ut våra spelare på planen. Efter 2-0-målet åtkom vi ännu mer kontroll av matchen, hursomhelst var det en väldigt bra CL-match med två lag som gjorde allt för att få bollen i nätet.

Om det offensiva spelet:

— Som sagt ville vi nå ut på bredden av planen, det innebar att Leão låg närmare Giroud medans Theo och Rebić spelade närmare kanten. Jag såg många fördelar med våran uppställning under matchens gång och vi lyckades utnyttja dem. Istället för att fokusera på anfallet så måste vi bli bättre på att läsa särskilda spelsituationer som vi potentiellt kan använda till våran fördel.

Om den första halvan av säsongen:

— Vi är inte rädda för att sikta högt. Återigen måste vi blicka framåt på ligaspelet och bygga vidare på förlusten mot Torino. Spezia vet hur man spelar fin fotboll men vi måste göra allt under de här tre sista matcherna innan uppehållet för att vi ska hålla oss kvar i racet mot Napoli. Vi får se vad som händer under lottningen och villket lag det nu blir som vi kommer möta, oavsett så har jag en stark trupp med mig och våra slutgiltiga motståndare ska vara medvetna om att de kommer möta ett starkt Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen