Pioli: “Vi kommer inte upprepa Torino-matchen”

Stefano Pioli förväntar sig en bra respons från truppen i kvällens avgörande Champions League-möte mot RB Salzburg.

På en presskonferens diskuterade Pioli först om en vinst mot RB Salzburg skulle räknas som en upprättelse för förlusterna mot Chelsea och Torino.

– Det skulle betyda mycket, det är vårt mål för säsongen och vi har förtjänat den här chansen. Laget vet hur man hanterar dessa stora åtaganden, vi har spelat viktiga och tunga matcher. Vi är besvikna över matchen i söndags, men som Tonali sa är det bara att koncentrera sig på dagens match.

Tränaren bekräftar att truppen inte har som mål att säkra avancemang genom ett oavgjort resultat ikväll.

– Vi är inte kapabla att tänka på att gå in på planen och spara energi och med en attityd av väntan. Vi är benägna att attackera och vi måste göra det bra, med kompakthet och balans. Salzburg kan vara farliga på kontringar, men vi måste spela som vi vet hur vi ska spela.

Mr Pioli talade om vad hans spelare sa efter att hans kontraktsförlängning tillkännagavs.

– Jag markerade vilka som gratulerade mig och vilka som inte gjorde det! Jag är väldigt glad över denna förlängning, jag tackade direktörerna och spelarna, för utan dem hade detta inte varit möjligt. Det här är ett ögonblick att visa att den väg vi har tagit får oss att växa. Vi är mycket angelägna och vill fortsätta utvecklas.

Pioli diskuterade Rafael Leaos arbete och reaktionen efter förlusten mot Torino.

– Jag såg honom bra, leende och fokuserad. Det var ganska lätt att analysera dagens match. Om våra motståndare förväntar sig att vi ska upprepa Torino-matchen kommer de att bli besvikna.

Rossoneris tränare berörde tidpunkten för kontraktsförnyelsen och hur det kändes.

– Jag uppskattade verkligen detta. Klubben kunde ha förlängt mitt kontrakt med ett år, men de gjorde det med en längre tidsram. Det är ett tecken på vår vision, vårt samarbete, att försöka göra Milan större och större. Jag uppskattade verkligen förlängningen och jag kan bara tacka ägarna. Jag har alltid känt mig uppskattad.

Slutligen diskuterade den italienska tränaren sin trupps förmåga att studsa tillbaka efter nederlag.

– Eftersom vi är ett starkt lag så har vi värderingar och mycket motivation. Vi känner till svårigheterna inför kvällens match. Salzburg har aldrig förlorat på bortaplan. Vi har starka spelare och vi spelar den här matchen inför våra fans, jag kan säga att vi har alla de rätta korten för att göra bra ifrån oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer