Införrapport: Dinamo Zagreb-AC Milan

Förutsättningarna för kvällens möte är klara, båda lagen är i desperat behov av poäng för att ha chans att gå vidare till åttondelsfinal.

Dinamo Zagreb och AC Milan står på fyra poäng var efter fyra spelade omgångar. Milans enda seger kom i hemmamötet med Zagreb medan kroaterna vann sin premiär mot Red Bull Salzburg.

Dinamo Zagreb:

Efter fyra omgångar så har kroaterna fortfarande chansen på vidare avancemang.

Dinamo Zagreb har dominerat i den inhemska högstaligan med 11 segrar på de första 13 matcherna och har en marginal ner till tvåan Hajduk Split på åtta poäng.

Möjlig startelva för Dinamo Zagreb (4-4-2): Livakovic, Ristovski, Peric, Sutalo, Misic, Moharrami, Ademi, Ljubicic, Ivanusec, Orsic, Petkovic

AC Milan:

Rossoneri har haft det tufft Champions League för andra året i rad. Mister Pioli levererade den första Scudettos på 11 år men har endast lyckats med två segrar på 10 matcher i CL. Den här gången har man satt sig ett läge där man är vidare till åttondelsfinal om man vinner de två sista omgångarna.

Helgens seger mot Monza har gett fansen hopp om att få se ett Milan i form och med en vilja att ta sig tillbaka till slutspel i Champions League.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Kalulu, Gabbia, Kjaer, Hernandez, Tonali, Bennacer, Rebic, Krunic, Leao, Giroud

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit alla fem matcher som man spelat mot Dinamo Zagreb i Europaspel.
  • Giroud har gjort 19 mål i Champions League under sin karriär. 14 av dessa (74%) har kommit på bortaplan. Det är endast Timo Werner av alla som har gjort minst 15 mål som har en högre procent i turneringens historia.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen