Pioli: “Origi är en komplett forward, vi har saknat honom”

Med en 4-1-vinst mot Gallianis och Berlusconis egna Monza lämnade Stefano Pioli sin reflektion av matchen till Milan TV:

Ser du den här vinsten som en sen födelsedagspresent?

— Det gör jag detinitivt. Det var inte en enkel match för oss, de producerade väldigt mycket så fort de fick bollen. Vi var tvungna att ge in en extra stöt, vi offrade oss och spelade med våra hjärtan på planen, medvetna om att vi har kvalitéerna som kan vara avgörande i sådana matcher.

Är du nöjd med attityden som din spelare visade på planen?

— Absolut, vi har som sagt våra egna karaktärer i laget. Det finns två aspekter som jag värderar högt: den mentala, menat att vi ska känna oss starka, och den taktiska, det vill säga att vi vill att våra motståndare ska komma och jaga oss. Jag gillar hur laget gjorde det idag, vi tvingade aldrig in oss i några situationer, det kom helt naturligt för oss. Vi behöver sakta ner spelat ibland och se till att återhämta tempot. Så som vi spelar just nu ser jag självklart att vi kan utveckla en och annan sak.

Om Brahim Díaz och konkurrensen inom laget:

— Om du spelar för ett topplag som Milan, då måste du acceptera att det finns konkurrens i de positioner som du kommer fylla in och att du måste vara bättre än dina motsvariga lagkamrater för att bevisa för tränaren att du ska få spela. Alla mina spelare måste kämpa mot sina lagkamrater, om hela laget strävar mot att bli bättre så kommer alla spelare till slut bli det. Brahim och Dest verkar ha åkt dit på diverse muskelutmattningar, det verkar inte vara något seriöst.

Om Origi:

— Han är en grym forward, och en komplett sådan. Vi har saknat honom och tyvärr har vi tvingat Oli att spela mer än vad han själv orkat. Som sagt är han en komplett forward, han rör sig ner djupt i båda ändarna av planen, han utnyttjar sina fysiska egenskaper, han vinner dueller; han är helt enkelt en stark spelare. Varje match har betydelse för oss, förra säsongen när vi vann Scudetton vann vi bara med två poäng; detta måste vi ha i åtanke när vi blickar framåt. Jag är glad för Origi, han har lidit mycket av sin skada och jag är övertygad om att den här matchen, och det målet som han fick in, kommer pusha honom inför de kommande matcherna som väntar honom.

Om Tătărușanus assist och Messias i en mer defensiv roll:

— Nu snackar vi om de viktiga grejerna. Moståndare som förlitar sig på kontringsspel ger på sitt sett mer tid åt motståndarnas målvakt att röra sig med bollen vid fötterna. När ni ser sådana spel som Brahims första mål så är det alltid något som vi har förberett oss för på träningarna. Junior gjorde allt rätt idag, både offensivt och defensivt; han är en otrolig spelare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen