Montella: “Fassone har varit väldigt tydlig med detta”

Vincenzo Montella talade idag om det pressade läget på presskonferensen inför morgondagens match mot Bologna. Skulle Milan vinna matchen och Fiorentina förlora sin match mot Napoli, så har Milan sjätteplatsen klar. Skulle man dock förlora kommer allt att avgöras i den sista och avslutande Serie A-matchen. 

Bologna?
– Vi har haft fokus på den här matchen sedan i måndags, den här matchen kan bli avgörande. Jag har hittills vunnit 99 matcher som tränare i Serie A och jag är positiv till att den hundrade kan bli imorgon. Bologna spelar väldigt djupt och ger inte mycket ytor att spela på. De har bra spelare och har redan nått sin målsättning för denna säsong, därför har de inget att förlora imorgon. Det kommer att bli en bra match.

Finalkänsla?
– Det känns som en final. I finaler spelar man med vilja, men man måste också vara smart. En vinst är det enda som räknas och det finns mycket på spel imorgon. Vi måste ge allt vi kan och vara starkare än våra motståndare.

Europa?
– Vi kommer redan på förhand att veta Fiorentinas resultat (de möter Napoli ikväll), därför kommer vi inte att ha några ursäkter, utan vi måste ha fokus på oss själva och vinna.  Vi har en procent större chans jämfört med våra rivaler i kampen om sjätteplatsen. Allt ligger i våra händer oavsett de andra lagens resultat. Europa League-kval? Det skall inte ses som ett hinder för vår kvalificering.

Spelsystem?
– 3-5-2 igen? Jag tycker inte att det är så stor skillnad mellan våra spelsystem, endast små detaljer förändras i hur vi förflyttar bollen. Ett anfall med tre anfallare (Bacca, Lapadula och Deulofeu)? Ja, det är en tanke jag har, men det är spelarna som bestämmer huruvida laget spelar offensivt eller defensivt.

Truppen?
– Sosa har utvecklats mycket som spelfördelare. Locatelli har enorm talang och är en väldigt välbalanserad person med en stor framtid framför sig. Montolivo är lite mer erfaren och kan sin roll bättre. Han förstår spelets olika faser bra och för även detta vidare till sina lagkamrater. Bacca och Lapadula? Jag måste ta hänsyn till allt när jag väljer min startelva, oavsett om det är taktiken eller spelarnas form. Jag kanske testar med båda från start.

Säsongen som gått?
– Vi startade säsongen med tre mål: det första att ta oss tillbaka till Europa, sedan att spela bra i Coppa Italia och till sist en vinst i Supercupfinalen. Jag är nöjd med hur vår säsong har gått och om vi lyckas nå Europa samt hamna före Inter i tabellen så skulle jag bli ännu nöjdare. Min roll som tränare är att öka värdet på truppen och det tycker jag att jag har lyckats med, både finansiellt och praktiskt.

Framtiden? 
– Vi har skapat en bra grund även om fansen hade hoppats på lite mer. Gruppen mår bra och ger aldrig upp, ibland har dem även lyckats prestera över sin förmåga. Jag är stolt över att vara deras tränare.

Transfermarknaden?
– Jag är väldigt nöjd med Fassone. Den nya ledningen har inlett sitt arbete bra och jag hoppas att jag har större delen av truppen färdig när vi återsamlas den tredje juli. Jag är rätt säker på att så kommer att vara fallet, Fassone har varit väldigt tydlig med detta. Alla som jag har jobbat med i år har varit fantastiska. Jag har också sett många glada fans och den entusiasmen vill vi öka med en vinst imorgon.

Den nya hemmatröjan?
– Det är en väldigt snygg tröja, lite mer röd och traditionell. Den kommer troligtvis att ge oss mer lycka än vår nuvarande tröja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen