Agenten: ”Lapadula har kämpat hårt för att nå hit”

Gianluca Lapadulas väg till Milan har inte varit enkel. Läs intervjun där spelarens agent, Gianluca Libertazzi, berättar för milannews.it om bland annat Lapadulas resa till Serie A.

– Detta är ett vackert kapitel i hans karriär. Han har jobbat hårt och offrat väldigt mycket de senaste åren för att nå toppen, och vi är glada över det.

– Han är mycket bestämd. Han har en stark personlighet och det är den som tillåtit honom att klättra på ett sätt som är väldigt sällsynt inom fotbollen. Hans beslutsamhet kommer att vara avgörande i en viktig klubb som Milan. Lapadula hungrar efter segrar och det har han gjort de senaste tre åren, det kvittar om det varit i Lega Pro, i Serie B eller i slovenska cupen. Han är fast besluten att vinna med Milan också.

– Med Milan hade vi snabba förhandlingar. Det var många klubbar som var ute efter honom men i slutändan kunde han inte stå emot samtalet från Milan. Förhandlingarna gick extremt fort och det slutfördes bara efter en dag, eller snarare efter några timmar.

Agenten menar att Vincenzo Montellas ankomst till klubben kan hjälpa Lapadula då tränarens spelstil passar spelarens.

– Jag tror att Montella kan få ut det bästa av Lapadulas offensiva spel. Tränaren har under de senaste åren bevisat att hans lag kan anfalla bra. De når motståndarnas straffområde väldigt ofta och vi är hoppfulla om att det kommer vara bra för Lapadula. Faktum är att vi är säkra på det.

Lapadula vann skytteligan i Serie B med 30 mål gjorda (play-off inräknat) utan att ens skjuta några straffar för Pescara. 26-åringen stod även för 12 målgivande passningar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen