Införrapport: AC Milan – Napoli

AC Milan är tillbaka i kvartsfinals-spelet av Champions League. Napoli står för motståndet och det är avspark 21.00 på San Siro.

AC Milan:

Trots att Napoli har dominerat den italienska fotbollen den här säsongen så vann Milan det senaste mötet i överlägsen stil med 0-4. Detta efter att Pioli återgått till sitt 4-2-3-1 som var ett signum för AC Milan under Scudetto-säsongen i fjol.

Rykten säger att Pioli kommer mönstra samma elva som levererade vinsten senast lagen möttes. Det betyder att de spelare som roterades in mot Empoli får sitta på bänken igen.

Alla spelare som är registrerade för spel i Champions League är tillgängliga för spel då både Messias och Kalulu är återhämtade efter sina skador.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Maignan, Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez, Krunic, Tonali, Brahim Diaz, Bennacer, Leao, Giroud.

Napoli:

Efter den tunga förlusten mot Milan studsade Napoli tillbaka och tog tre poäng mot Lecce i helgens ligamöte även om det inte var en imponerande prestation.

Skadeproblemen i laget verkar dock fortsätta. Detta efter att Simeone ådrog sig en skada i helgens ligamatch och förväntas missa båda kvartsfinalerna. Det ställer till det för Spalletti då Simeone var tänkt att ersätta Osimhen som ännu inte återhämtat sig från sin muskelskada som han har kämpat med sedan landslagsuppehållet.

Möjlig startelva för Napoli (4-3-3): Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Oliveira, Anguissa, Lobotka, Zielinski, Lozano, Raspadori, Kvaratskhelia.

Intressant fakta:

  • Detta är första gången Milan och Napoli möts i ett Europeiskt cup-spel.
  • Senast Milan tog sig förbi en kvartsfinal i Champions League var säsongen 2006/2007. Då slutade det med en Champions League-titel efter en revanschseger med 2-1 mot Liverpool i finalen. Pippo Inzaghi stod för båda målen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen