Redaktionens spelarbetyg Milan – Napoli.

Igår spelade milan första utav två kvartfinalsmatcher i champions league hemma mot Napoli. Milan vann med 1-0 och har således en fot i semifinalen där även stadsrivalen Inter har övertaget mot Benfica efter deras vinst i första mötet. Nästa vecka spelas returen i Neapel och mycket återstår innan vi är i semifinal, Napolis anfall blir betydligt tuffare nästa vecka med Osimhen tillbaka. Här kommer redaktionens spelarbetyg.

Maignan 8 – Står för en många fina räddningar på napolis försök, håller oss kvar i matchen med en superräddning på Di Lorenzos avslut från nära håll i slutminuterna. Redaktionens MOTM.

Calabria 7 – Har en på förhand väldigt tuff uppgift, nämligen att hålla koll på ”kvicha” på napolis vänsterkant, löser det bra.

Tomori 6 – Väldigt slarvig i uppspelsfasen och håller på att kosta oss dyrt med många slarviga passningar.

Kjaer 8 – Dansken var klart bäst i backlinjen och är väldigt nära på att dubbla milans ledning med en stenhård nick i ribban.

Hernandez 6 – Stabil insats, bra i defensiven så som i offensiven.

Tonali 6.5 – Krigar och sliter hela matchen och är viktig för att hålla balans i spelet.

Krunic 6.5 – Har en lägre position i uppspelsfasen och visar ofta prov på kyla vid pressade situationer, hade kunnat slå lite mer än alibi passningar för att få högre betyg.

Diaz 7.5 – Skapar målet från ingenting med en magisk vändning där han tar sig förbi två napoli spelare och öppnar upp mycket yta för resterande anfallare, gör även assisten till Ismaels mål.

Bennacer 7.5 – Gör det viktiga målet som slutställer resultatet och verkar trivas bra som trequartista. Är viktig i presspelet.

Leao 6.5 – Skapar ett friläge helt på egen hand med hjälp av sin snabbhet och fina teknik, borde dock ha gjort mål där, missen sänker betyget. I övrigt utmanar han ständigt på sin kant men lyckas inte få till några jätte farliga inlägg eller inspel.

Giroud 6 – Är isolerad i stora delar utav matchen men gör det bra när bollen väl når upp till honom, är vid ett par tillfällen långt nere på egen planhalva och försvarar vilket är viktigt. Bra i huvudspelet på defensiva hörnor.

Avbytare och tränare.

Saelemaekers 6 – Belgaren står för ett nästan lika piggt inhopp som sist mot napoli. Gör sig bäst när motståndarna är lite trötta och han kan hugga på alla bollar och utnyttja det.

Rebic 5 – Uträttar ingenting förutom att möjligtvis störa motståndarna vilket även det kan vara bra i en match som detta där motståndare tappade humöret.

Pioli 6 – Har gått tillbaka till gamla favorit formationen och det har visat sig fungera mot just napoli. Borde ha agerat med mer offensiva byten vid utvisningen för att försöka få in en eller två bollar till inför returen.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen