Införrapport: Tottenham Hotspur-AC Milan

It’s Champions League night. Halvvägs in I detta möte leder Milan med 1-0 men mycket jobb kvarstår. Avspark 21.00.

Tottenham:

Antonio Conte är sjukskriven och Spurs kämpar fortfarande med en form som går upp och ner. London-laget har ändå visat att det finns en hög höjd och med klasspelare som Harry Kane, Heung-min Son och Dejan Kulusevski finns det anfallskraft som kommer kunna hota Milans försvar.

De spelare som garanterat missar kvällens match är Eric Dier, Hugo Lloris, Yves Bissouma och Ryan Sessegnon.

Möjlig startelva för Tottenham (3-4-3): Forster, Romero, Lenglet, Davies, Emerson, Höjbjerg, Skipp, Perisic, Kulusevski, Kane, Son.

AC Milan:

Rossoneri kommer från en tung förlust mot Fiorentina och går in i denna match med något stukat självförtroende. Milan har under de senaste veckorna efter formationsbytet fått till försvaret på ett bättre sätt. Senast lagen möttes så hade Thiaw väldigt bra koll på Harry Kane och förväntas få fortsatt förtroende.

Skadeproblematiken som har funnits med under hela säsongen börjar se bättre och bättre ut. Ingen bekräftad skada så Pioli ser ut att ha full trupp att tillgå till matchen.

Möjlig startelva för AC Milan (3-4-2-1): Maignan, Kalulu, Thiaw, Tomori, Messias, Tonali, Krunic, Theo Hernandez, Diaz, Leao, Giroud.

Intressant fakta:

  • Tottenham har gått vidare från två av de tre senaste slutspelsmöten ute i Europa när man har förlorat den första matchen.
  • Milan har endast åkt ut i tre av de 21 slutspelsmöten i Europa där man vunnit den första matchen. Dessa var Feyenoord (1969/70), Deportivo La Coruna (2003/04) och FC Barcelona (2012/13).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen