Pioli: ”Jag har en grupp som respekterar sina egna värderingar”

Milan är vidare till kvartsfinal efter att de besegrat Contes Tottenham. Detta är Piolis reflektion på matchen som han lämnade till Milan TV:

Om prestandan:

— Jag har en grupp av spelare som respekterar sina egna värderingar. Jag har aldrig tappat hoppet om laget, även när vi inte hållit ribban prestationsmässigt. Spelarna är laddade nu efter vinsten. Innan de här två vinsterna har det egentligen alltid varit självklart att det skulle var vi som skulle komma vidare.

Om Tottenham:

— Tottenham är ett starkt lag som jag respekterar. Jag fattade att den första matchen skulle vara en öppen match mellan oss två. Vi har däremot alltid bevisat att vi kunnat producera målchanser med de kvalitéerna som finns i laget.

Vad gillade du mest med åttondelsfinalen?

— Spelarnas otroliga psyke, självförtroende och mod. De slängde aldrig in handduken, även när tiderna varit svåra. Vi släppte inte in ett enda mål men det har absolut inte varit ett enkel sak för oss.

Om Leão:

— I vårt system är Leão den enda spelaren som har friheten till att göra det han vill. Idag satte han sig mer centralt i offensiven, det innebär att han måste vara medveten att det blir en stor lucka ute på vänsterkanten. Han har ett eget medvetande och vi låter honom fullfölja sin känsel för spelet. Han var bättre i den andra halvleken men han är självklart alltid en farlig spelare för motståndarna.

Om ligan:

— Vi behöver tillföra samma energi som vi bevisad ikväll i våra ligamatcher där vi måste hitta tillbaks till fler vinster. Vi kommer tänka på Champions League igen först om en månad från och med nu. Nu är det klart vilka lag som är starkast i Europa vilket innebär att nästa rund kommer bli tuff men spännande att ta sig igenom. Vi kommer försöka ta steget och placera oss bland de bästa i världen. Ikväll tänkte jag bara på den här matchen, den var för bra helt enkelt. Våra älskade supportar gjorde sig hörda. Allting var så vackert ikväll, jag vill tacka alla för den här kvällen.

Om Maldini:

— Paolo vart väldigt glad, han är med i allt vi gör. Han vet vad Champions League innebär för Milan och han är glad över att vi fortfarande har en plats i turneringen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer