Införrapport: AC Milan – Tottenham Hotspur

För första gången sedan 2014 ska Milan spela en slutspelsmatch i Champions League. Matchstart 21.00.

AC Milan:

Milan lyckades äntligen bryta den sju matcher långa förlustsvit när man i helgen besegrade Torino med 1-0. Trots segern så imponerade inte spelet och Milano-klubben går inte in i denna batalj med självförtroendet på topp.

Enligt rapporter i Italien så kommer Pioli att fortsätta trenden med att spegla motståndarnas formation likt man gjorde mot Inter och Torino. Huruvida det är ett smart taktiskt drag eller inte återstår att se ikväll. Det som kan konstateras är att det är ett högt spel från en pressad tränare.

Maignan och Bennacer är med sina skador fortsatt ur spel. Det som är anmärkningsvärt är att Zlatan Ibrahimovic trots sin comeback på bänken inte är registrerad för att spela Champions League under våren.

Möjlig startelva för AC Milan (3-4-1-2): Tatarusanu, Kalulu, Thiaw, Tomori, Calabria, Tonali, Krunic, Theo, Diaz, Leao, Giroud.

Tottenham Hotspur:

Antonio Conte är tillbaka på Italiensk mark och har med sitt Spurs blandat och gett under den här säsongen. London-klubben var länge med i kampen om en plats i topp 4 men har efter årsskiftet fått se avståndet öka.

Några spelare som definitivt missar mötet med Milan är Bentancur, Höjbjerg, Bissouma, Lloris och Sessegnon medan den förre Atalanta-backen Christian Romero förväntas vara tillbaka i startelvan.

Möjlig startelva för Tottenham Hotspur (3-4-2-1): Forster, Romero, Dier, Lenglet, Porro, Skepp, Sarr, Perisic, Kulusevski, Son, Kane.

Intressant fakta:

  • Detta är femte gången som lagen möts i en Europeisk turnering. Tottenham är obesegrade i de fyra senaste mötena.
  • Giroud har varit direkt involverad i 6 mål (fyra mål och två assist) i CL hittills. Senast någon bidragit till fler mål för AC Milan är säsongen 2010-2011 då Zlatan Ibrahimovic stod för 9 poäng (fem mål och fyra assist).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer