Införrapport: AC Milan-AC Monza

Milan går för den fjärde Serie A-vinsten i rad ikväll mot AC Monza på San Siro.

Efter förlusten mot Napoli så har Milan verkligen tagit sig i kragen och levererat vinster i ligaspelet. Senast blev det en knapp seger borta mot Hellas Verona och prestationen behöver ligga på en högre nivå om sviten ska fortsätta under en längre period.

AC Milan:

Den här veckan började med glädjande besked att Kjaer, De Ketelaere och Maignan var tillbaka i träning efter sina skador. Sen kom bakslaget och Maignan åkte på ännu en skada. Detta gör att han blir borta till efter VM och Pioli blir tvungen att fortsätta förlita sig på Tatarusanu.

En viktig match för Milan som behöver tre poäng för att dels sätta press på Napoli och Atalanta och dels hänga med i toppen fram till VM.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Kalulu, Tomori, Kjaer, Hernandez, Pobega, Bennacer, Messias, Diaz, Rebic, Origi

AC Monza:

Silvio Berlusconis och Gallianis nya projekt med att ta sin barndomsklubb till finrummet i den italienska fotbollen blev förra säsongen äntligen en verklighet. Nykomlingarna har rustat upp truppen rejält med Serie A-rutin. Det blev en stor aktivitet under mercaton när man plockade in Cragno från Cagliari, Stefano Sensi från Inter, Petagna från Napoli och Caprari från Hellas Verona.

Monza hade en tung start på säsongen och har redan på ett traditionellt italienskt vis haft ett tränarbyte där Giovanni Stroppa fick sparken efter fem förluster och en målskillnad på 2-13. Raffaele Palladino blev mannen som fick förtroendet att börja vända på den negativa trenden. Efter debutkrysset mot Lecce som slutade 1-1 så blev det tre raka segrar mot Juventus, Sampdoria och Spezia utan att släppa in ett mål.

Möjlig startelva för AC Monza (3-4-2-1): Di Gregorio, Marlon, Mari, Caldirola, Ciurria, Barberis, Sensi, Carlos Augusto, Pessina, Caprari, Gytkjaer.

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit de 6 senaste matcherna mot en nykomling på hemmaplan utan att släppa in ett enda mål.
  • Milan har vunnit 7 av de första 10 Serie A-matcherna som regerande mästare. Senast det hände var säsongen 1992-1993, den säsongen slutade med en andra raka ligatitel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen