Pioli: “Vi känner till spelets fallgropar.”

Tränarens reflektioner från Milanello på tröskeln till Milan mot Monza.

Födelsedagspresent:
— Min enda önskan är att laget ska spela på den nivån de kan. Monza-matchen är en början på en period som kommer att se oss spela sju matcher på 22 dagar, och att börja perioden bra skulle vara viktigt.

Om matchen:
— Det kommer att bli en speciell kväll med en lite romantisk aspekt: Berlusconi och Galliani skrev historia med AC Milan. Det kommer att bli en svår match för oss, och jag måste gratulera Palladino för hans arbete och identiteten han har gett sitt lag. Monza försvarar sig bra och på ett aggressivt sätt, och de behandlar bollen lika bra. De har bara släppt in en gång sedan den nya tränaren anlände och har kvalité längst fram också.

Veckan på Milanello:
— Theo upplevde något obehagligt och med tanke på att vi är en familj påverkade det oss också. Han är ute på planen och jobbar, och vi ska hjälpa honom. Vi är besvikna för Mikes skull; han är en viktig spelare och gjorde allt möjligt för att återvända. Jag tror att han kommer att vara borta till åtminstone januari. När det gäller Kjær och De Ketelaere, de är tillgängliga och vi får se när vi använder dem.

Om tabellen:
— Vi måste pressa och bara fokusera på oss själva snarare än våra motståndare. Vi har vunnit tre raka matcher, och nu måste vi försöka pressa på eftersom vi behöver många poäng. I Serie A kan inget lag underskattas, och du kan göra din kalender enklare genom standarden du spelar på och kvaliteten du visar.

Ibrahimovic´s stöd:
— Jag har ännu inte sett Ibra-cam men det han gör är aldrig trivialt – han är alltid väldigt fokuserad och vet hur vi förbereder matcher. Han hjälper sina lagkamrater och är någon jag kan prata med. Han återhämtar sig bra, men det är en lång tid process och det kommer att ta ett tag innan vi ser honom tillbaka på planen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen