Piolis pressträff inför match.

I går kväll höll Pioli presskonferens inför dagens match mot Sampdoria. Milans tränare är säker på seger och man kommer med optimism inför matchen då man ej förlorat en enda träningsmatch.

Om Sampdoria:

– Vi behöver spela bra, särskilt när vi har bollen och då göra rätt val. Sampdoria är ett lag som är bra på omställningar och är farliga så vi måste vara försiktiga.

Om 4-4-2 som ett alternativ till 4-2-3-1:

– Sommaren har gett oss möjlighet att testa olika taktiska situationer, vi testade ju även att spela med två forwards förra säsongen. Vi måste visa att vi tagit till oss vad vi lärt oss senaste månaderna. Vi kommer utvärdera spelarna.

Om Leao och Tonali: 

– Både jag och klubben har förtroende för Tonali och Leao. Vi tycker de utvecklats och jag tycker de blivit starkare. Jag förväntar mig mycket och jag är säker på att de kommer bidra stort till laget.

Meddelande till fansen:

– Fansen kommer ge oss mycket support. Vi måste hålla ihop i medgång och motgång. Jag är dock säker på att det kommer bli mer glädje än missnöje.

Om nya spelarna:

– Jag är väldigt glad över de spelare som anslutit till Milan. Det är spelare som har vunnit, som vet vad det krävs att vinna och hur man uppför sig professionellt. De har anslutit till en väldigt motiverad grupp och är sugna på att göra bra ifrån sig.

Förutom kontinuitet, strävar du efter innovation?

– Kontinuitet är viktigt för spelet och vi försöker ta detta övertag till matchen. Däremot kan man inte i modern fotboll spela på ett sätt hela tiden och förra året försökte vi ändra oss match efter match. Jag är inte bunden till ett spelsystem men vår princip är att spela snabb anfallsfotboll som kräver mycket jobb och så klart, laganda.

Din tredje säsong i Milan, är detta det starkaste laget du har haft?

– Ja, jag tycker vi funnit spelare som har växt i sitt medvetande. Tonali och Rafa är mer mogna och starkare. Vi saknar fortfarande några spelare som Ibrahimovic och Kessie. Florenzi anlände i går och Bennacer är fortfarande inte i matchform.

– Vi har en stark grupp och om vi kombinerar ödmjukhet och beslutsamhet kommer vi få en bra säsong. Vi måste försöka vinna varje match för att få en bra säsong, vi vet att det finns andra bra lag. Sedan har vi Champions League där vi vill nå långt.

Hur har Girouds första tid varit?

– Olivier är en ett stort proffs. Han har flera lager och vet hur man får laget att spela bra. Han har kommit in i det bra och tillför mycket erfarenhet. Vi har spelat mot bra motstånd i träningsmatcherna och lyckats med vårt spelmönster väl. Olivier kan spela med en andra anfallare likväl ensam med en attackerande mittfältare bakom sig

Måste Tonali bevisa att han växt till sig?

– Vi måste alla visa att vi är på en viss nivå. Jag tränar högnivåspelare och vi förväntar oss mycket från dem likväl från Sandro. Han är en spelare med hög arbetsnivå, som tar på sig stort ansvar. Svårigheterna som stötts på kommer hjälpa honom utvecklas men vi förväntar oss bra framträdanden.

Har du pratat med Donnarumma och har Maignan kvalitéer att ersätta honom?

– Jag har tackat alla spelare som gjorde vår förra säsong så lyckad. Jag är nöjd med Mike. Han är en härlig kille och är en väldigt stark målvakt som kommer göra det bra hos oss.

Vad förväntar du dig av Sampdoria?

– Vi har kollat på deras vänskapsmatcher. Det är ett lag som försvarar sig bra och har kvalitéer i anfallet. Det är en komplicerad och svår motståndare. Vi vill ha en bra match och i har förberett oss väl.

Hur är det med Ibrahimovic?

– Fysiskt är han mycket bättre även om han inte tränar med laget. Nästa vecka kommer bli viktig, om allt går väl kommer han var tillbaka i gruppen. Ibrahimovic kommer alltid vara vår karismatiska ledare och han är en avgörande spelare i laget. Han längtar till att vara tillbaka i träning med laget.  

Kessie har haft en särskild sommar, hur är det med honom och är du lugn med att han kommer förläng?

– Kessies sommar har varit speciell. Han har gift sig, åkte till Olympiska spelen och när han kom tillbaka gjordes fysiska tester som var de bästa i laget. Det finns en vilja från båda parter om att fortsätta tillsammans. Jag ser en lugn spelare som inte kan vänta till att vara tillbaka.

Har det varit någon utvärdering kring kaptensbindeln?

– Romagnoli är lagkapten, det har aldrig funnits tvivel. I ett lag är det viktigt med ansvarstagande spelare med viljan att göra bra ifrån sig.

Hur känns det kvällen innan match?

– Jag är upphetsad eftersom jag är i en stor klubb med stora ambitioner. Jag är övertygad om våra kvalitéer och vad gruppen kan göra. Det ska bli kul med publik igen.

Är det några fler mittfältare som är på väg in?

– Fokus är alltid på marknaden, men enligt mig borde den vara över när säsongen börjar. 31 augusti kommer vi ha ett slagkraftigt lag som matchar våra ambitioner. Vi måste visa vad vi kan nå.

Är du nöjd med truppens fysiska form?

– Förutom Kessies oväntade skada tycker jag vi är där vi planerat. Vi spelade inte många vänskapsmatcher eftersom vi ville jobba med andra områden. Vi kommer utvecklas under vägen, spela kontinuerligt och är redo att spela match var tredje dag när vi spelar i Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen