Inför: Sampdoria – AC Milan

Serie A har startat och ikväll 20:45 har det äntligen blivit dags för vårt Milan att spela sin första tävlingsmatch säsongen 2021-22. Sampdoria borta står på schemat och vi hoppas på en fin start på säsongen.

Milan

Milan får starta säsongen utan Zlatan och Kessie som är skadade. Istället för svensken har Milan nu en erfaren fransos till förfogande. Giroud har anlänt till klubben och stått för fina insatser under träningsmatcherna. På mittfältet kommer Tonali få chansen att bevisa att han hör hemma på denna nivå. Mellan stolparna kommer denna säsong Mike Maignan stå. Han har stora skor att fylla men kommer som regerande fransk ligamästare. Stora frågan ikväll kommer vara om Bennacer är i form att starta efter sin covid-19. Pioli uppskattar även Krunic så det är ingen högoddsare om han kommer ingå i startelvan på mittfältet. Milan kommer obesegrade från träningsmatcherna där man ställts mot fint motstånd. Det är nu upp till bevis att förra säsongen inte var en lyckoträff.

Sampdoria

Efter förra säsongens nionde placering har man gjort en del förändringar. Claudio Ranieri har fått lämna plats åt Roberto D’Aversa som gjorde ett bra jobb med Parma. Från Serie C till Serie A. Mikkel Damsgaard är en spelare att se upp med. Efter ett väldigt lyckat europamästerskap har flera lag i Europa fått upp ögonen för spelaren. I truppen återfinns också sedan tidigare den alltid farlige Quagliarella. Sampdoria har redan spelat första omgången i Italienska Cupen där man lyckades vinna med 3-2 mot Alessandria (Serie B) förra veckan.  

Snabba fakta:

Milan har vunnit de senaste två bortamatcherna mot Sampdoria i Serie A.

Sampdoria har förlorat sina tre senaste öppningsmatcher och gått mållösa ur dem.

Giroud kan bli Milans 15:e franske målgörare i Serie A.

Serie A: Sampdoria – Milan

Arena: Stadio Luigi Ferraris

Avspark: 23/8-2021, kl 20.45.

TV: Cmore Fotboll, Cmore Stream

Domare: Marco Guida

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen